Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

US Marines και Έλληνες Πεζοναύτες στην «Odyssey Encore» – Ευρείας κλίμακας συνεκπαίδευση σε Όλυμπο και Μαγνησία

Στην συνάντηση Μητσοτάκη-Μπλίνκεν τονίστηκε ο ρόλος του ελληνικού αστικού κράτους στην "Ασφάλεια και Σταθερότητα".
Ουσιαστικά οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εγγυώνται τα ιμπεριαλιστικά και επιχειρηματικά σχέδια των ΗΠΑ και της ΕΕ, αποτελούν παράγοντα Ανασφάλειας για τους λαούς.
Αυτό αποδεικνύουν οι συνεχείς και ολοένα πιο αναβαθμισμένες πολεμικές προετοιμασίες μεταξύ Ελληνικών και Αμερικανικών δυνάμεων, με στόχευση τα Βαλκάνια και τη Μαύρη θάλασσα, την Μέση Ανατολή και Αφρική.
Και έχει ιδιαίτερη σημασία να δούμε όλα αυτά που συμβαίνουν στο Βόλο.  
Τρία γιγαντιαία πλοία Αμφίβιων Επιχειρήσεων. 
650 επίλεκτοι Marines.
Επιθετικά εναέρια Μέσα, ελικόπτερα και αεροσκάφη. 
Βαρύς οπλισμός με πυροβόλα και όλμους. 
Μια πολυάριθμη και πανίσχυρη Δύναμη Κρούσης των Αμερικανικών δυνάμεων συνεκπαιδεύεται από τις αρχές της εβδομάδας με τους Έλληνες Πεζοναύτες της 32ης Ταξιαρχίας «ΜΟΡΑΒΑΣ», έχοντας την συνδρομή της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού.

Πρόκειται για την 26th Marine Expeditionary Unit με έδρα τo Camp Lejeune στη North Carolina, η οποία αμέσως μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα μετακινήθηκε στην Κρήτη και στην Αμερικανική Βάση της Σούδας μαζί με άλλες δυνάμεις των ΗΠΑ και παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα. 
Ετοιμότητα παρέμβασης στον πόλεμο στην Παλαιστίνη, ενώ δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ότι υπάρχουν σχεδιασμοί των ΗΠΑ και της Βρετανίας για να επέμβουν χερσαίες δυνάμεις τους στην Υεμένη, εναντίον των ανταρτών Χούθι.  

Η πανίσχυρη Αμερικανική δύναμη άμεσης αντίδρασης Marine Air Ground Task Force μετακινείται με τρία γιγαντιαία πλοία Αμφίβιων Επιχειρήσεων, τα οποία μετέφεραν τους Πεζοναύτες από τη Σούδα στην περιοχή της Μαγνησίας. 
Πρόκειται για το LPD-19 USS MESA VERDE μήκους 208 μέτρων, με το οποίο μετακινούνται οι φημισμένοι US Marines, το μήκους 190 μέτρων Αποβατικό USS CARTER HALL αλλά και το WASP Class USS BATAAN, πλοίο Αμφίβιων Επιθετικών Eπιχειρήσεων, το οποίο μεταφέρει πάνω στα 257 μέτρα του Εναέρια Επιθετικά Μέσα. 
Αεροσκάφη κάθετης προσγείωσης AV-8B HARRIER, επιθετικά ελικόπτερα Bell ΑΗ-1Ζ Viperκαι μεταφορικά CH-53 Sea Stallion αλλά και UH-1Y Venom.


Οι US Marines μεταφέρουν μαζί τους και χρησιμοποιούν ρυμουλκούμενα πυροβόλα M-777 των 155mm αλλά και όλμους των 60 και 81mm. 
Μια πανίσχυρη αυτόνομη δύναμη κρούσης με αποστολή να μετακινείται άμεσα σε περιοχές κρίσης και να διεξάγει Αμφίβιες Επιχειρήσεις. 
Μαζί με τους Έλληνες Πεζοναύτες, η Δύναμη της 26th Marine Εxpeditionary Unit συνεκπαιδεύεται σε μια σειρά σεναρίων στα Γλαφυρά και στην ακτή Λίντο της Μαγνησίας αλλά και στο Πεδίο Βολής Λιτοχώρου στους πρόποδες του Ολύμπου. 
Οι επίλεκτοι κομάντος θα πραγματοποιήσουν μεταξύ άλλων Αμφίβιες Εφόδους, βολές με όλμους, πυροβόλα αλλά και ελικόπτερα ενώ θα εκτελεστούν και σενάρια εμπλοκών με εγγύς αεροπορική υποστήριξη και τη βοήθεια JTAC (Joint Terminal Attack Controller).


Η συνεκπαίδευση, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 18 Ιανουαρίου, αποτελεί μια ακόμη απόδειξη πολεμικής εμπλοκής των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων υπό την νεοσύστατη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

 

Ολόκληρη η ελληνική επικράτεια έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο Πολεμικό Ορμητήριο και για τις Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ.
Ολοένα συχνότερα οι Αμερικανοί στέλνουν πλέον στην Ελλάδα μεγαλύτερες αριθμητικά δυνάμεις με αντίστοιχα εναέρια, χερσαία και αμφίβια μέσα για συνεκπαίδευση σε βάθος χρόνου και με άλλες Μονάδες και Σχηματισμούς του Στρατού Ξηράς. 
Σχεδιάζονται και εκτελούνται ασκήσεις μεγαλύτερης κλίμακας σε διακλαδικό επίπεδο. 
Ιδιαίτερη σημασία έχει η Μαγνησία που το ανάγλυφο της συνδυάζει ηπειρωτικό και θαλάσσιο περιβάλλον που μοιάζει στο Ιράν, ενώ βρίσκεται κοντά στη Μαύρη Θάλασσα.

Πρέπει να Μπλοκάρουμε τη Μηχανή του Πολέμου.
Με Αντιπολεμικό κίνημα  Μέσα και Έξω από τον Στρατό, ενάντια στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της κυβέρνησης, τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ από onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου