Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Ίλη Ιππικού: Πληρώνουμε 132.000 το χρόνο για ….«σανό» για τα άλογα του Φλώρου και του Δένδια

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αποκάλυψε πρόσφατα ότι ο Υπουργός Άμυνας Δένδιας σχεδιάζει να στείλει στη Γαλλία την ίλη Ιππικού, με ένα τεράστιο κόστος εκπάιδευσης:
 
Και ενώ πληθαίνουν καθημερινά οι καταγγελίες των συνφάνταρων που αποκαλύπτουν ότι το φαγητό στις μονάδες είναι ελάχιστο και άθλιο, σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει πόσιμο νερό, οι συνθήκες υγιεινής αισχρές.....
Το κείμενο που αναδημοσιεύουμε αποκαλύπτει ότι για την  Ίλη Ιππικού το Υπουργείο Άμυνας καταβάλλει 132.000 το χρόνο για ….«σανό»
Ίλη Ιππικού: Πληρώνουμε 132.000 το χρόνο για ….«σανό» την ώρα που τα στρατόπεδα χρειάζονται σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Ρεπορτάζ Ιωάννα Ηλιάδη

Δώδεκα άλογα φαίνετια ότι διαθέτει πλέον η ίλη ιππικού, μια προμήθεια που έγινε από μαύρα κονδύλια και χωρίς να έχει λογοδοτήσει κανείς μέχρι στιγμής για την αναγκαιότητα και κυρίως για τον τρόπο της προμήθειας.

Δώδεκα άλογα που αγοράστηκαν για να συμμετέχουν σε «αυτοκρατορικού τύπου» εκδηλώσεις τις οποίες προγραμμάτιζε να χρησιμοποιήσει για την δική του δόξα ο απόστρατος πλέον στρατηγός Κ. Φλώρος.

Μόνο που δεν του έκατσε όπως τα υπολόγιζε και εκεί που ήταν να στήσει σόου πέρυσι στην παρέλαση της Αθήνας, τελευταία στιγμή τον μάζεψαν και έτσι έμειναν μόνο στις πρόβες και σε κάτι νυχτερινές φωτογραφίες με τον υπερήλικα ταξίαρχο.

Έκτοτε έχουν φτιάξει στολές, προγραμματίζουν μεγαλεία και εκπαίδευση στη Γαλλία, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας, υπάρχει η σκέψη να προμηθευτούν και άλλα άλογα πέραν των 12.

Ίλη Ιππικού: Πληρώνουμε 132.000 το χρόνο για ….«σανό»

Σήμερα τα λειτουργικά έξοδα για την διατήρηση 12 αλόγων είναι περίπου 11.000 το μήνα, δηλαδή περίπου 132.000 το χρόνο, χωρίς σε αυτά να συνυπολογίζεται ο μισθός του υπερήλικα ταξίαρχουν που ξεπερνάει τις 30.000 ετησίως.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν φθάσει στο armyvoice.gr κάθε μήνα πληρώνουμε:2000€ για διατροφή των αλόγων
1000€ για πριονίδι στους στάβλους
1.600€ για πετάλωμα
3.000€ για κτηνίατρο και φάρμακα
500€ για μυοκτονία και απεντόμωση στους στάβλους
800€ για καθαριστικά
200€ για υλικά της εξάρτυσης λόγω φθοράς
400€ για συντήρηση των εγκαταστάεων

Σε αυτά τα έξοδα δεν περιλαμβάνεται η κατανάλωση νερού και ρεύματος, καθώς χρεώνεται σε ολόκληρο το στρατόπεδο και δεν υπάρχει κάποιος διαχωρισμός.

Την ίδια ώρα, πολλά στρατόπεδα χρειάζονται σύγχρονες εγκαταστάσεις, μαγειρεία, θαλάμους, χώρους υγιεινής, ή έστω όπως έχουμε ξαναγράψει ας βάλουμε πρίζες για να μπορούν να παίρνουν ρεύματα τα tablets που θα κάνουν τη θητεία «φινλανδικό μοντέλο».

Με 160.000€ το χρόνο πόσες επισκευές θα κάναμε σε στρατόπεδα; Πόσοι χώροι θα άλλαζαν προς το καλύτερο; Ας τα αναλογιστεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος χτίζει το αρχηγικό του προφίλ για να διεκδικήσει την αρχηγία στη ΝΔ. Προτιμά να πουλάει σανό σε σανοφάγους ή να τον θυμούνται και να τον τιμούν για την βελτίωση των συνθηκών σε κάποια στρατόπεδα;

2 σχόλια:

  1. Με αυτά τα λεφτά θα μπορούσαμε να έχουμε και καινουργια λάστιχα αλλά και ανταλλακτικά ( χωρίς κλέψιμο ) για 20 με 25 οχήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για αυτα λεφτα υπαρχουν αλλα για να βγούμε εξοδούχους ασφαλες δεν υπαρχει ελεος,ειδικα στην Μυτιλήνη Παγανη εμαθα οτι υπαρχουν Μινι Bus και αντι να τα παρουν της αστυνομιας που τα παρατησε εκει οπως μαθαμε βγαζουν το λεωφορειο του 1965 η 1975 ( δεν θυμαμα) που δεν υπαρχουν ανταλλακτικά πλεον και ολα γινονται με πατέντα οπως η ταχυτητες,φρενα,πορτες,φωτα τετοια ανασφαλεια οπως μας ειπαν η παλιοτερη οτι προτιμουσαν να παρουν ταξι παρα το λεωφορείο γιατι στο ματι του αωτερου ειναι καλο ασχετα εαν πεθάνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή