Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Τι ρόλο θα έχουν οι κομάντος του Τμήματος Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων στη φρεγάτα «ΥΔΡΑ» στην Ερυθρά Θάλασσα


Πολλά ερωτηματικά προκάλεσε η απόφαση του Υπουργείο Άμυνας να ενσωματώσει τους επίλεκτους κομάντος του νεοσύστατου Τμήματος Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων στο πλήρωμα της Φρεγάτας ΥΔΡΑ που διατάχθηκε να συμμετέχει στην πολεμική επιχείριση ΑΣΠΙΔΕΣ που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ως πιθανή ημερομηνία έναρξης της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ» ορίστηκε η 17η Φεβρουαρίου, ωστόσο είναι πιθανό η ελληνική φρεγάτα να βρίσκεται νωρίτερα στην περιοχή. Άλλωστε, ήδη η επιχείρηση «Prosperity Guardian» υπό την αιγίδα ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου, στην οποία επίσης θα συμμετέχει ταυτόχρονα η «ΥΔΡΑ», ουσιαστικά έχει ξεκινήσει και απομένει μόνο το τυπικό διαδικαστικό μέρος.
Τα μιλιταριστικά σάιτ αναφέρουν ότι οι κομάντος θα αποτελέσουν τις ανθρώπινες «ασπίδες» της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» όσο θα πλέει στην Ερυθρά Θάλασσα!


Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά η κύρια αποστολή των κομάντος είναι να εξασφαλίσουν την ασφάλεια του πλοίου έναντι κάθε απειλής, ειδικά υβριδικής! Τονίζεται ότι "πάνω στην «ΥΔΡΑ» θα βρεθεί επίλεκτη ενισχυμένη αριθμητικά ομάδα άρτια εκπαιδευμένων και βαριά οπλισμένων στελεχών του Τμήματος Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων. Οι κορυφαίοι σε αμφίβιες επιχειρήσεις κομάντος με άριστη γνώση όλων των αντικειμένων ανορθόδοξου πολέμου σε θαλάσσιο περιβάλλον, ήδη προετοιμάζονται για την υψηλών επιχειρησιακών απαιτήσεων αποστολή".


Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Ζοζέπ Μπορέλ, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι αποστολή της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ» θα είναι η προστασία των εμπορικών πλοίων έναντι των επιθέσεων και σε καμία περίπτωση η αρμάδα δεν θα αναλάβει επιθετικές ενέργειες έναντι των Χούθι.


Το Υπουργείο Άμυνας και η κυβέρνηση της ΝΔ όπως το συνηθίζουν δεν ενημερώνουν υπεύθυνα τον λαό μας για την αποστολή της Φρεγάτας ΥΔΡΑ και τον ρόλο των Ελλήνων κομάντος.
Αναρωτιόμαστε επομένως τι θα κάνουν οι κομάντος;
Θα αντιμετωπίσουν τα ιπτάμενα ή υποβρύχια drone;
Το Υπουργείο Άμυνας θεωρεί ότι οι Χούθι θα κάνουν επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον της Φρεγάτας ΥΔΡΑ;
Οι ΟΥΚάδες θα κάνουν νηοψίες;
Μήπως θα εμποδίσουν επιχειρήσεις κατάληψης εμπορικών πλοίων από τους Χούθι ή θα αναλάβουν αποστολές ανακατάληψης τους;
Οι αμερικανικές και βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις εξετάζουν το ενδεχόμενο επέμβασης με χερσαίες δυνάμεις στην Υεμένη.
Ποιος ο ρόλος των Ελλήνων κομάντος σε μια τέτοια περίπτωση;

Περιμένουμε τις απαντήσεις των ΥΠΕΘΑ και ΓΕΕΘΑ.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταδικάζει τις πολεμικές επιλογές της ΕΕ και της κυβέρνησης ΝΔ, καλώντας τους συναδέλφους στρατευμένος να Αρνηθούν οποιαδήποτε συμμετοχή τους την αποστολή Φρεγάτας στην Ερυθρά θάλασσα και το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο της Λάρισας.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΡΕΓΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΡΕΓΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

Η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε την αποστολή φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού στην Ερυθρά Θάλασσα παίρνοντας θέση για μια ακόμη φορά στο πλευρό των ΗΠΑ και του κράτους Κατακτητή Ισραήλ που διεξάγει Γενοκτονία και Εθνοκάθαρση εις βάρος του λαού της Παλαιστίνης. Οι ΗΠΑ συγκρότησαν τη διεθνή αποστολή Prosperity Guardian ως απάντηση στους αντάρτες Χούθι που πολλαπλασίασαν τις επιθέσεις τους στην Ερυθρά Θάλασσα εναντίον πλοίων τα οποία θεωρούν ότι «συνδέονται με το Ισραήλ», σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας. Ανάλογη πολεμική αρμάδα επιδιώκει να συγκροτήσει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ήδη με απόφαση των ΗΠΑ και της Βρετανίας, με την υποστήριξη της Αυστραλίας, του Καναδά, της Ολλανδίας και του Μπαχρέιν προχώρησαν σε επιθέσεις κατά εγκαταστάσεων των Χούθι, στην Υεμένη. 

Η κυβέρνηση στέλνει το προσωπικό της Φρεγάτας ΥΔΡΑΣ ή ΨΑΡΑ να συμμετάσχουν στην επιχείρηση Prosperity Guardian ως θύτες και θύματα της αποστολής αυτοκτονίας, καθώς κανένα πλοίο δεν μπορεί να αμυνθεί σε επίθεση drone, προκειμένου να προστατεύσουν τα συμφέροντα των εφοπλιστών και να εξυπηρετήσουν τον στρατηγικό στόχο αναβάθμισης του ρόλου του ελληνικού αστικού κόσμου διαμέσου του πολέμου.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους συνάδελφους ναύτες και το μόνιμο προσωπικό της Φρεγάτας να αντισταθούν και να αρνηθούν κάθε συμμετοχή-εμπλοκή τους στην νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Μέση Ανατολή. 

Δεν θα θυσιαστούμε εμείς για τα κέρδη των Εφοπλιστών, τις στρατηγικές βλέψεις κερδοφορίας και στρατηγικής αναβάθμισης του ελληνικού αστικού κόσμου και κράτους, για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Δεν θα γίνουμε εμείς τα πολεμικά πιόνια στον Πόλεμο Γενοκτονίας του κράτους Ισραήλ κατά του λαού της Παλαιστίνης, μια πρωτοφανή γενοκτονία η οποία συντελείται με την στήριξη των κρατών της ιμπεριαλιστικής Δύσης, καθώς και στη γενίκευση του πολέμου εναντίον λαών της Μέσης Ανατολής. . 

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ

Στεκόμαστε ενάντια στους άξονες του πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ που οικοδόμησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα στρατηγικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης, τα κέρδη των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών του τομέα ενέργειας.

Να κλείσει η βάση της Σούδας που αποτελεί κρίσιμος πυλώνα των επεμβάσεων των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή. Να σταματήσει η χρήση των 111 ΠΜ και 112 ΠΜ από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει. Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να απελευθερωθούν και να δικαιωθεί ο μακροχρόνιος αγώνας τους. 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου