Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Εκδήλωση την Τρίτη 20/2, 6:30 μ.μ., για τη δίκη της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και του Ν. Χαραλαμπόπουλου

▸Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργανώνουν η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» μπροστά στη δίκη που αντιμετωπίζουν, με κατηγορούμενο τον αγωνιστή Νίκο Χαραλαμπόπουλο, στις 7 Μαρτίου στο τριμελές πλημμελειοδικείο Χίου. Ο Ν. Χαραλαμπόπουλος αντιμετωπίζει την κατηγορία της «συκοφαντικής δυσφήμησης» ύστερα από μήνυση αξιωματικού, με την πλευρά της ΕΑΣ να εκτιμά πως πρόκειται για έναν ακόμα κρίκο στη βιομηχανία διώξεων που αντιμετωπίζει για να κτυπηθεί το αντιπολεμικό κίνημα και το κίνημα μέσα κι έξω από τον στρατό, για να σιγήσει η φωνή των φαντάρων.

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου στις 6.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων «Αντώνης Τρίτσης» (Ακαδημίας 50, δίπλα στη Νομική, είσοδος από Σόλωνος). η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και το Δίκτυο «Σπάρτακος» διοργανώνουν την κεντρική εκδήλωσή τους ενόψει της δίκης.
Θα μιλήσουν ο Νίκος Χαραλαμπόπουλος, ο Σωκράτης Πάντος, εκ μέρους της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και ο Θοδωρής Χονδρογιάννος, δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «Στη χώρα του Χωσέ».

Να σημειωθεί πως πλήθος εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, πολιτικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων έχουν καταλήξει ψηφίσματα αλληλεγγύης στην ΕΑΣ και τον Σπάρτακο, ζητώντας την αθώωση του Ν. Χαραλαμπόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου