Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

«Δεν πολεμάμε, καμία εμπλοκή στην επιχείρηση “Ασπίδες”»!

Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος»
▸Δεκάδες αντιπολεμικές φωνές ενάντια σε κάθε ελληνική συμμετοχή

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το ΓΕΕΘΑ ετοιμάζονται πυρετωδώς για την αποστολή της φρεγάτας «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ ταχύτατες είναι και οι διαδικασίες για την επάνδρωση του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου (ΕΣΕΕΕ) της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ασπίδες», το οποίο θα βρίσκεται εντός του στρατοπέδου Νικολάου Πλαστήρα στην 1η Στρατιά, στη Λάρισα.

Την ίδια ώρα που αξιωματικοί λαμβάνουν φύλλα πορείας για τη Λάρισα, οι φωνές εντός των Ενόπλων Δυνάμεων κατά της περαιτέρω εμπλοκής της ελληνικής κυβέρνησης στον πόλεμο της Παλαιστίνης δυναμώνουν. Το αποδεικνύουν οι επιστολές που έχει λάβει το Δίκτυο «Σπάρτακος» και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων το τελευταίο διάστημα από φαντάρους και χαμηλόβαθμα στελέχη από στρατόπεδα όλης της χώρας. Ακολουθούν ενδεικτικά κάποιες εξ αυτών.
«Μας έφεραν υποχρεωτικά στον στρατό να υπηρετήσουμε τη στρατιωτική θητεία και τώρα μας εμπλέκουν σε μια πολεμική επιχείρηση που σκοπό έχει να προστατεύσει τους λαθρέμπορους εφοπλιστές που αδίστακτα εφοδιάζουν τους φονιάδες του Ισραήλ, να εξυπηρετήσει τα σχέδια του ελληνικού κατεστημένου, τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και της ΕΕ. Γιατί να στραφούμε εμείς εναντίον του λαού της Παλαιστίνης και να στηρίξουμε τη γενοκτονία και εθνοκάθαρση που πραγματοποιεί το κράτος κατακτητής Ισραήλ», καταγγέλλουν φαντάροι που υπηρετούν στην 1η Στρατιά.

«Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά. Να σταματήσει τώρα κάθε πολεμική εμπλοκή της χώρας σε Ουκρανία και Παλαιστίνη! Αρνούμαστε να προσφέρουμε υπηρεσία στον βρόμικο πόλεμο εξόντωσης των Παλαιστινίων και δηλώνουμε αλληλέγγυοι σε όσους κράτησαν και πρέπει να κρατήσουν ανάλογη στάση στο Πολεμικό Ναυτικό», τονίζουν φαντάροι που υπηρετούν στην 30η Ταξιαρχία.

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Παλαιστίνης. Απαιτούμε να σταματήσει ο πόλεμος και να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά του. Καλούμε σε ενδυνάμωση του κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό για το μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου, των εξοπλισμών και των αποστολών εκτός συνόρων», σημειώνουν φαντάροι από το ΚΕΤΘ Αυλώνα.

«Η αποστολή της φρεγάτας “Ύδρα” στην Ερυθρά θάλασσα είναι συμμετοχή σε αποικιοκρατικό πόλεμο των ΗΠΑ και της ΕΕ. Είναι συμμετοχή σε άλλο έναν βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, καμουφλαρισμένο ως “πόλεμο κατά της τρομοκρατίας”», σημειώνουν στρατιωτικοί που υπηρετούν στο 194 MLRS, 193 MLRS και στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Το Δίκτυο «Σπάρτακος» καλεί τους αξιωματικούς που διατάχθηκαν να απαρτίσουν το στρατηγείο στη Λάρισα και το πλήρωμα της φρεγάτας «Ύδρα» να αρνηθούν τη συμμετοχή τους σ’ αυτόν τον βρόμικο πόλεμο και την εθνοκάθαρση του λαού της Παλαιστίνης από τον ισραηλινό στρατό-κατακτητή. Κανένας στρατιωτικός, ναύτης και πλοίο να μην σταλεί στην Ερυθρά θάλασσα. Να αγωνιστούμε ώστε η Ελλάδα να παύσει να είναι ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και του ευρωστρατού.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πριν (17.02.24)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου