Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Όχι φρεγάτα στην Ερυθρά θάλασσα, όχι συνενοχή στο έγκλημα – Διαδήλωση στη Σαλαμίνα

▸Από την εποχή του πολέμου του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία το 1999 είχε να γίνει μαζική αντιπολεμική διαδήλωση στον Ναύσταθμο του Πολεμικού Ναυτικού στη Σαλαμίνα. Την Κυριακή 18 Φλεβάρη τα φέρι μποτ μετέφεραν εκατοντάδες διαδηλωτές/τριες από το Πέραμα στη Σαλαμίνα, για να καταγγείλλουν την αποστολή ελληνική φρεγάτας στη δύναμη της ΕΕ με την ονομασία “Aspides”, που θα αναπτυχθεί στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας για να διασφαλίσει την “ελεύθερη ναυσιπλοΐα” και την… ελεύθερη σφαγή στη Γάζα!

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στα Παλούκια, το επίνειο της Σαλαμίνας, όπου πήραν τον λόγο εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Πειραιά (που διοργάνωσε και τη συγκέντρωση) και άλλων σωματείων, ενώ ακολούθησε πορεία προς την είσοδο του Ναυστάθμου. Οι διαδηλωτές/τριες φώναζαν συνθήματα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, καταδίκης της γενοκτονικής-δολοφονικής πολιτικής του Ισραήλ, αλλά και της συνενοχής ΕΕ, ΗΠΑ και ελληνικού κράτους. Μετά τις εγκαταστάσεις του Π.Ν. η πορεία κατευθύνθηκε στον οικισμό, για να καταλήξει και πάλι στο λιμάνι.


Πέρα από το ΕΚ Πειραιά, υπήρχε παρουσία του ΠΑΜΕ και της ΕΕΔΥΕ, της ΕΛΜΕ Πειραιά, φοιτητικών συλλόγων, της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό σωματείων και συλλογικοτήτων, της ΠΕΣΕΚ, του Δικτύου “Σπάρτακος”, του ΝΑΡ-νΚΑ, του ΣΕΚ κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου