Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Νεοσύλλεκτοι Στρατιώτες ΚΕΝ Καλαμάτας: Γιατί κάνουμε υποχρεωτικά στρατιωτική θητεία; Για να υπερασπίζουμε εφοπλιστές, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Αμερικανούς;

Σε λίγες μέρες πρόκειται να περάσουμε την πύλη του ΚΕΝ Καλαμάτας μαζί με τους συναδέλφους της ΕΣΣΟ Μαρτίου.
Γιατί όμως Υποχρεωνόμαστε να κάνουμε Στρατιωτική θητεία;
Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Ερντογάν συζητούν για την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών στο πλαίσιο των αμερικανικών επιθετικών σχεδιασμών.
Όμως ακούμε ότι οι πολεμικοί εξοπλισμοί αυξάνονται, δαπανώντας δεκάδες δις ευρώ για πολεμικά αεροσκάφη και πλοία, για να παίξει το ελληνικό κράτος ρόλο χωροφύλακα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ταυτόχρονα πολλαπλασιάζονται οι αποστολές ελληνικού στρατού στο εξωτερικό. Κόσοβο, Αρμενία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Βοσνία, τώρα στέλνουν τη φρεγάτα ΥΔΡΑ στην Ερυθρά θάλασσα.
Μια πολεμική αποστολή στη Μέση Ανατολή, σε έναν πόλεμο που προκαλούν τα αμερικανικά-ευρωπαϊκά-βρετανικά συμφέροντα και σέρνεται από την Συρία και τον Λίβανο, μέχρι την Υεμένη, το Ιράκ, το Ιράν και το Πακιστάν.
Στέλνουν τη φρεγάτα ΥΔΡΑ στην αποστολή της ΕΕ για να προστατεύσουν τους εφοπλιστές που μεταφέρουν εφόδια στο Ισραήλ που εντείνει τον πόλεμο εξόντωσης του λαού της Παλαιστίνης.
Παράλληλα, η ακροδεξιά πρωθυπουργός της Ιταλία, ο Γάλλος Μακρόν και ο ΥΕΘΑ Δένδιας δηλώνουν ότι θέλουν ενίσχυση του παρεμβατικού πολεμικού ρόλου της ΕΕ παγκόσμια.  
Σε αυτόν τον αστικό στρατό εμείς γιατί να Υπηρετήσουμε;
Γιατί πρέπει να πληρώνουμε 4000-5000 ευρώ ενώ οι γόνοι των πλουσίων δεν πάνε στρατό;
Γιατί για 9-12 μήνες πρέπει να εργαζόμαστε απλήρωτοι;
Θα μας αμοίβουν με 8,7 ευρώ το μήνα ενώ στους Μισθοφόρους Στρατιώτες και στρατιωτικούς που στέλνουν εκτός συνόρων δίνουν χιλιάδες ευρώ; 
Δίνουν ή δεν δίνουν 6000 ευρώ μηνιαίως στους 100 στρατιωτικούς που έστειλε στην Σαουδική Αραβία ο πρώην ΑΓΕΕΘΑ Φλώρος να προστατεύουν τις εγκαταστάσεις της Αramco και ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο;  
Δεν ικανοποιούν τα δίκαια αιτήματα των Αγροτών, ιδιωτικοποιούν τα  νοσοκομεία και μας βάζουν να πληρώνουμε τις εγχειρήσεις, δίνουν μισθούς της πλάκας γιατί η κυβέρνηση λέει ότι δεν έχει λεφτά...
Όμως δίνουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στην ακροδεξιά και φιλονατοϊκή κυβέρνηση της Ουκρανία, ενώ παρέχουν οπλισμό και πυρομαχικά που αντικαθιστούν με πανάκριβο οπλισμό από αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες.
Εμείς καλούμε τους φαντάρους σε μαζική και αποφασιστική αντίσταση.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για τα συμφέροντα εφοπλιστών και επιχειρηματιών, ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ πρόσφυγες-μετανάστες
ΔΕΝ ΣΤΡΈΦΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ
ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ
Να μην σταλεί η Φρεγάτα ΥΔΡΑ στην Ερυθρά θάλασσα και να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα και πολεμικά μέσα από το εξωτερικό.
Να Ακυρωθούν οι πολεμικές συμφωνίες με ΗΠΑ-Γαλλία-Ισραήλ.
Αγωνιζόμαστε με Κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό, για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, ενάντια στον πόλεμο και τον εθνικισμό, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου