Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Ινδία: Λιμενεργάτες μπλοκάρουν την αποστολή όπλων στο Ισραήλ

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Μεταφορές Υδάτων της Ινδίας, η οποία εκπροσωπεί 3.500 εργαζόμενους σε 11 βασικά λιμάνια της Ινδίας, ανακοίνωσε ότι τα μέλη της θα αρνηθούν να φορτώσουν ή να ξεφορτώσουν όπλα στο Ισραήλ. Οπως σημειώνεται σε ανακοίνωσή της, «ως λιμενικοί, μέρος των εργατικών συνδικάτων θα στέκονταν πάντα ενάντια στον πόλεμο και τη δολοφονία αθώων ανθρώπων όπως γυναίκες και παιδιά», ενώ συνεχίζει: «Η πρόσφατη επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα βύθισε χιλιάδες Παλαιστίνιους σε τεράστια δεινά και απώλειες. Γυναίκες και παιδιά έχουν γίνει κομμάτια στον πόλεμο. Οι γονείς δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν τα παιδιά τους που σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς που εξερράγησαν παντού».

Πρόκειται για έμπρακτη ένδειξη αλληλεγγύης μετά από ένα κάλεσμα των παλαιστινιακών συνδικαλιστικών οργανώσεων, είπε ο T Narendra Rao, γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, από το Τσενάι της Ινδίας.

Το Ισραήλ στέλνει περίπου 7 δισ. δολάρια σε όπλα στην Ινδία ετησίως.

Σύμφωνα με το δίκτυο NDTV, ινδικές εταιρείες κατασκευής drone πούλησαν στο Ισραήλ πάνω από 20 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα μεσαίου ύψους, μεγάλης αντοχής, τύπου Hermes 900.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου