Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Τραυματίστηκε σε άσκηση Έλληνας φαντάρος της ΕΛΔΥΚ Κύπρου – Εξερράγη χειροβομβίδα στα χέρια του

Άλλο ένα θύμα της ακραίας πολεμοκαπηλείας που επικρατεί στην Κύπρο είναι ο συνάδελφος Μ.Κ. ο οποίος υπηρετεί στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), και τραυματίστηκε σε άσκηση όταν εξερράγη χειροβομβίδα στα χέρια του.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 24χρονος στρατιώτης με καταγωγή από τη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, τραυματίστηκε όταν η χειροβομβίδα που κρατούσε σε άσκηση, έσκασε νωρίτερα από το αναμενόμενο στο χέρι του πριν προλάβει να την ρίξει.
Αυτή την ώρα υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση.
Αμέσως μετά το συμβάν του παρασχέθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες και διακομίσθηκε διακομίστηκε σε Νοσοκομείο της Λευκωσίας όπου και νοσηλεύεται.
Μόλις πριν λίγες μέρες οι συνφάνταροι που υπηρετούν στο Σύνταγμα της ΕΛΔΥΚ κατήγγειλαν την επιθετικότητα των Αξιωματικών, τις συνεχείς εργασίες και αγγαρείες, έκανα λόγο για εξαφανισμένες μεθόδους και συνεχείς φυλακίσεις, αλλά και κρατήσεις.
Τώρα μας λέει το ΓΕΣ ότι τα αίτια διερευνώνται...
Λες και δεν ξέρουν ότι η πίεση, η σωματική και ψυχολογική εξάντληση των φαντάρων οδηγούν στα δυστυχήματα και τις Αυτοκτονίες.
Συνάδελφοι πρέπει να αγωνιστούμε μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Για μια ακόμη επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο ότι ο αγώνας για την Υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή είναι άμεσ συνδεδεμένος με το Αντιπολεμικό κίνημα.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com 

2 σχόλια:

  1. Ποια χρονολογια ειναι και ποτε εγινε ο ελεχγος τον πυρομαχικών πολυ αμφιβάλω για τον τροπο ελεγχου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το παλικάρι τι κάνει τώρα.... μπορούμε να μάθουμε.... επικοινώνησα με το νοσοκομείο της Λευκωσίας και μου είπαν ότι είναι στο αμερικανικό νοσοκομείο τής Κύπρου...το American health

    ΑπάντησηΔιαγραφή