Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Σύνταγμα: Τα ΜΑΤ χτύπησαν πωλητή του περιοδικού «Σχεδία» (video)

Οι αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο να χτυπήσουν και πωλητή του περιοδικού «Σχεδία» που διαμαρτυρήθηκε για τις εικόνες ντροπής
Πρωτοφανείς σκηνές αστυνομικής βίας με θύματα διαδηλωτές που έκαναν πορεία διαμαρτυρίας ειρηνικά για την Παλαιστίνη εκτυλίχθηκαν στο Σύνταγμα το μεσημέρι του Σαββάτου. ΜΑΤ και ΥΜΕΤ χτύπησαν τους διαδηλωτές με ξύλο, χημικά και κρότου λάμψης, ενώ έσπασαν μέχρι και τη τζαμαρία του καταστήματος fast food McDonald’s, την ώρα που κόσμος γευμάτιζε.
Οι αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο να χτυπήσουν και πωλητή του περιοδικού «Σχεδία» που διαμαρτυρήθηκε για τις εικόνες ντροπής. Όπως φαίνεται στο βιντεο του avgi.gr, άνδρας των ΜΑΤ χτυπάει με την ασπίδα του των πωλητή ο οποίος σωριάζεται στο έδαφος.
Σημειώνεται ότι η «Σχεδία», όπως συμβαίνει με όλα τα περιοδικά δρόμου του κόσμου, δεν πωλείται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου, όπως περίπτερα, αλλά αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές. Οι πωλητές προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου