Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Στεφανοβίκειο: Μετά τις ευρωεκλογές η μεταφορά της 1ης ΤΑΞΑΣ

Armyvoice News
Στεφανοβίκειο – 1η ΤΑΞΑΣ: Η ημερομηνία μεταφοράς μετά τις ευρωεκλογές – Τι αποκαλύπτει σε συνέντευξη ο Νίκος Δένδιας
Η εθνική άμυνα στον βωμό των πολιτικών παιχνιδιών. Την καθυστέρηση λήψης απόφασης για την μεταφορά της 1ης ΤΑΞΑΣ από το Στεφανοβίκειο σε ασφαλή περιοχή ανακοινώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Political ο υπουργός εθνικής άμυνας Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας, υποστηρίζει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι 7 μήνες μετά την καταστροφή της αεροπορικής βάσης στο Στεφανοβίκειο, το υπουργείο δεν είναι σε θέση να αποφασίσει εάν θα μεταφέρει την βάση ή έαν θα παραμείνει εκεί όπως ζητάνε με ανακοινώσεις τους οι τοπικοί φορείς, που βλέπουν μόνο οικονομικό συμφέρον από την παραμονή της.

Και φυσικά, παραβλέπουν ότι έχει καταστραφεί ολοσχερώς το εργοστάσιο επισκευής ελικοπτέρων των Ενόπλων Δυνάμεων (των τριών τύπων της Α.Σ. αλλά και AB-212 του Π.Ν.) και η Μονάδα Υποστήριξης που λειτουργούσε στη βάση με αποθήκες ανταλλακτικών για όλα τα ελικόπτερα της βάσης.

Τους το θυμίζουν βέβαια τα κιβώτια με ρουκέτες ελικοπτέρων που επιπλέουν και φθάνουν στα χωράφια και τις καλλιέργειες στην περιοχή, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των αγροτών που θα κληθούν να τα σπείρουν.

Ο κ. Δένδιας στη σημερινή του συνέντευξη ρίχνει την ευθύνη της καθυστέρησης στο ΓΕΕΘΑ, λέγοντας ότι ακόμα δεν έχει κάνει καμία εισήγηση για την λύση που προτείνει. Έτσι η πολιτική ηγεσία, περιμένει να ακούσει τις προτάσεις.

Το πιο πιθανό είναι η πολιτική ηγεσία να περιμένει να περάσει η μπόρα των ευρωεκλογών, στην οποία αναμένεται να εκφραστεί και η δυσαρέσκεις της κοινωνίας για την κυβέρνηση και για τον λόγο αυτό δεν θέλει να ανακοινώσει την μεταφορά της 1ης ΤΑΞΑΣ ώστε να μην προκαλέσει επιπλέον προβλήματα.

Πάντως λέει ξεκάθαρα ότι « το πλημμυρικό φαινόμενο προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στις εγκαταστάσεις της Αεροπορίας Στρατού, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας σημαντικές υποδομές». Παράλληλα αναφέρεται στην επικείμενη μεταφορά σε άλλη τοποθεσία, λέγοντας όμως ότι είναι μια χρονοβόρα λύση, γιατί απαιτεί την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων.

Τέλος αναφέροντας τα κριτήρια με τα οποία θα αποφασίσει η πολιτική ηγεσία είναι η οικονομικά συμφέρουσα λύση και η απρόσκοπτη λειτουργία της Αεροπορίας Στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου