Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

Ανακοίνωση ΝΑΡ – νΚΑ: Το αντιπολεμικό κίνημα δεν μπορεί να φιμωθεί!

Ανακοίνωση ΝΑΡ – νΚΑ: Το αντιπολεμικό κίνημα δεν μπορεί να φιμωθεί!

Όχι στις διώξεις κατά της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και του «Σπάρτακου» - Να αθωωθεί ο Νίκος Χαραλαμπόπουλος
Μία ακόμα δίωξη έρχεται να προστεθεί στη βιομηχανία μηνύσεων που έχει
στήσει ο ελληνικός στρατός για να κτυπήσει την αντιπολεμική πάλη και το
κίνημα για τα δικαιώματα των φαντάρων, ειδικά την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων «Σπάρτακος», που δεκαετίες τώρα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα.
Στις 7 Μάρτη στη Χίο εκδικάζεται η μήνυση αξιωματικού με κατηγορούμενο για «συκοφαντική δυσφήμηση» τον αγωνιστή Νίκο Χαραλαμπόπουλο, λόγω της δημοσίευσης στο blog της Επιτροπής και το Δικτύου καταγγελίας στρατευμένων για όσα συνέβαιναν στις μονάδες τους. Παρά τον «προσωπικό χαρακτήρα» της μήνυσης, η δίκη είναι καθαρά πολιτική. Εξάλλου και η δίωξη κατά του Ν. Χαραλαμπόπουλου είναι εντελώς αστήριχτη κι έχει να κάνει μόνο γιατί ο συγκεκριμένος αγωνιστής είχε τυπικά στο όνομά του τηλέφωνο, στο οποίο γίνονται ορισμένες από τις καταγγελίες των στρατευμένων και των οικογενειών τους. Επίσης, η διαχείριση του blog δεν έχει ατομικούς υπευθύνους αλλά πραγματοποιείται από τη συνέλευση της Επιτροπής και τις συλλογικές της αποφάσεις.
Η δίκη στις 7 Μάρτη στη Χίο έχει μεγάλη σημασία καθώς γίνεται σε μια ιδιαίτερη περίοδο. Στην ευρύτερη περιοχή μας, από την Ουκρανία μέχρι την Αραβία, εκτυλίσσονται πόλεμοι και σφαγές, ενώ γενικότερα περνάμε μια περίοδο όξυνσης των καπιταλιστικών ανταγωνισμών και των βάρβαρων πολέμων του κεφαλαίου. Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συναίνεση των υπολοίπων αστικών κομμάτων, εμπλέκεται ολοένα και πιο ενεργά στα επιθετικά πολεμικά σχέδια ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και ΕΕ, μετατρέποντας όλη τη χώρα σε προγεφύρωμα πολεμικών εξορμήσεων και στέλνοντας στρατιωτικές δυνάμεις από τα Βαλκάνια και τη ΝΑ Μεσόγειο, μέχρι την Σαουδική Αραβία και την Ερυθρά θάλασσα. Στηρίζει απροκάλυπτα την εθνοκάθαρση στη Γάζα και την Παλαιστίνη. Υλοποιεί τεράστια εξοπλιστικά προγράμματα, λεηλατώντας τον λαό και τζογάρει στον αντιδραστικό ανταγωνισμό των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας.
Σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση, το κράτος και ο στρατός θέλουν τους στρατευμένους πειθήνια και άβουλα όργανα, αναλώσιμους αριθμούς στα μιλιταριστικά τους σχέδια.
Γι’ αυτό φωνές όπως της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων κα του «Σπάρτακου» πρέπει να σιγήσουν, να πληγεί η αντιπολεμική διεθνιστική πάλη, ειδικά τώρα που είναι αναγκαία όσο ποτέ· γι αυτό στοχοποιούν τους αγωνιστές του κινήματος.
Ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους είναι αναγκαίο να σταθούμε στο πλευρό της ΕΑΣ και του «Σπάρτακου», να ανασυγκροτήσουμε και να δυναμώσουμε το αντιπολεμικό κίνημα στις νέες συνθήκες.

· Να αθωωθεί ο Νίκος Χαραλαμπόπουλος.

· Να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος της Επιτροπής Αλληλεγγύης

Στρατευμένων και του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος».

· Κάτω τα χέρια από το αντιπολεμικό κίνημα μέσα κι έξω από τον στρατό.

· Καμία εμπλοκή – καμιά συνενοχή στα σχέδια ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και ΕΕ και

στους πολέμους του κεφαλαίου. Αγώνας για να μπλοκάρουμε τη μηχανή του πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου