Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

ΕΕΚ- Να αθωωθεί ο αγωνιστής του αντιπολεμικού κινήματος Νίκος Χαραλαμπόπουλος

ΕΕΚ- Να αθωωθεί ο αγωνιστής του αντιπολεμικού κινήματος Νίκος Χαραλαμπόπουλος

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα απαιτεί την αθώωση του αγωνιστή του αντιπολεμικού κινήματος συντρόφου Νίκου Χαραλαμπόπουλου. Να παύσουν οι διώξεις και η βιομηχανία μηνύσεων.

Ο σύντροφος Νίκος Χαραλαμπόπουλος δικάζεται στο τριμελές πλημμελειοδικείο Χίου την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024, ύστερα από μήνυση αξιωματικού του στρατού που υπηρετούσε στο νησί, για “συκοφαντική δυσφήμιση”. Η υποτιθέμενη συκοφαντική δυσφήμιση αφορά στη δημοσίευση στο blog της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και του Δικτύου

Ελευθέρων Φαντάρων “Σπάρτακος” καταγγελίας στρατευμένων για όσα συνέβαιναν στις μονάδες τους.

Κατ’ ουσία η μήνυση υποβάλλεται από τον συγκεκριμένο αξιωματικό ως δήθεν εκπροσωπούντα τον Ελληνικό Στρατό και το Ελληνικό Κράτος, χωρίς όμως ποτέ να έχει οριστεί επισήμως με οποιαδήποτε νομική πράξη. Είναι μια δίωξη για να κτυπηθεί το κίνημα αλληλεγγύης στρατευμένων και να καταπνιγούν οι θεμιτές και νόμιμες διαμαρτυρίες των φαντάρων για όσα άνομα και παράνομα συντελούνται μέσα στο στρατό, με τις κάκιστες συνθήκες θητείας, το κλίμα τρομοκρατίας και την προσπάθεια να τσακίσουν την αξιοπρέπεια των φαντάρων. Είναι δίωξη κατά των διαχειριστών του blog της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, δηλαδή εναντίον ενός μέσου ενημέρωσης – μια απόπειρα φίμωσης της ενημέρωσης. Ο Νίκος Χαραλαμπόπουλος διώκεται γιατί το τηλέφωνο στο οποίο γίνονταν/γίνονται οι καταγγελίες των στρατευμένων και των οικογενειών τους είναι τυπικά καταχωρημένο στο όνομά του. Στην πραγματικότητα η λειτουργία του blog και των επιτροπών αλληλεγγύης δεν έχει ατομικούς υπεύθυνους και η διαχείρισή του γίνεται μέσα από συνελεύσεις της Επιτροπής, με συλλογικές αποφάσεις.

Η παρούσα δίκη είναι μέρος της “βιομηχανίας διώξεων” που κινούνται από άνωθεν κλιμάκια και “σκοτεινούς κύκλους” εντός, ίσως και εκτός στρατεύματος. Δεν είναι η πρώτη φορά που διώκονται σύντροφοι της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και του Δικτύου Σπάρτακος, ακριβώς γιατί δημοσιοποιούν και καταγγέλλουν τα καψώνια, την βάναυση παραβίαση των δικαιωμάτων των φαντάρων μέσα στον ελληνικό στρατό. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ελληνικό κράτος προετοιμάζουν το στρατό σαν όργανο καταστολής και οι φαντάροι θα πρέπει να εκτελούν την κάθε διαταγή πειθήνια, χωρίς βούληση. Ό,τι πάει κόντρα σε αυτό πρέπει να διωχθεί και να καταδικαστεί. Τον Μάιο του 2021 ο Νίκος Χαραλαμπόπουλος ξαναδικάστηκε, σε μια αντίστοιχη δίκη στην Αλεξανδρούπολη - και αθωώθηκε πανηγυρικά. Η πολιτική φίμωσης του αντιπολεμικού κινήματος δεν έγινε δεκτή ούτε από το δικαστήριο. Είναι πάνω από μία δεκαετία, από το 2010 που ιθύνοντες του Ελληνικού Στρατού έχουν ξεκινήσει τη βιομηχανία διώξεων κατά του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων. Εκτός του σ. Νίκου Χαραλαμπόπουλου, διώξεις επίσης έχουν ασκηθεί και κατά του σ. Ν. Αργυρίου που όμως όλες έχουν πέσει στο κενό.

Η παρούσα δίωξη γίνεται μέσα σε συνθήκες που η κυβέρνηση Μητσοτάκη χωρίς καμία εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό, ή έστω από την ελεγχόμενη βουλή, εμπλέκει την Ελλάδα στον πόλεμο του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ και των ιμπεριαλιστών προστατών του -ΗΠΑ και ΕΕ- κατά των Αραβικών λαών, της Παλαιστίνης και της Υεμένης και παραπέρα κατά του Ιράν. Διαθέτει λιμάνια, αεροπορικές βάσεις εξόρμησης και διοίκησης στην Ελευσίνα, την Κρήτη και τη Λάρισα, ενώ η φρεγάτα Ύδρα φθάνει στην Ερυθρά Θάλασσα και άλλες φρεγάτες και πολεμικά πλοία είναι ενταγμένα στην ιμπεριαλιστική επιχείρηση στην Ανατολική Μεσόγειο. Ταυτόχρονα, έχει μετατρέψει τη χώρα σε ορμητήριο των ίδιων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στον πόλεμο δι’ αντιπροσώπου κατά της Ρωσίας. ΗΠΑ και ΕΕ, βυθισμένες στην άλυτη κρίση και παρακμή του καπιταλισμού, απειλούν να ρίξουν τον κόσμο στην κόλαση ενός παγκόσμιου πολέμου και ενός συνακόλουθου πυρηνικού ολοκαυτώματος, ενώ το κυνηγόσκυλό τους, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, “βασιλικότερη του βασιλέως”, δεν διστάζει να επαναλαμβάνει την ίδια ιμπεριαλιστική πολιτική, την πρόσδεσή της στις “Μεγάλες Δυνάμεις”, που στο παρελθόν οδήγησε στον ξεριζωμό του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και στην Μικρασιατική Καταστροφή.

Διακηρύσσοντας την πλήρη αλληλεγγύη μας στο σύντροφο Νίκο Χαραλαμπόπουλο απαιτούμε:

Aθώωση του αγωνιστή Νίκου Χαραλαμπόπουλου!

Να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων.

Ελευθερία του τύπου και του ηλεκτρονικού τύπου, ελεύθερη διακίνηση ιδεών και ειδήσεων.

Όχι στη φίμωση του αντιπολεμικού κινήματος και την καταστολή του κινήματος για ανθρώπινη αξιοπρέπεια μέσα και έξω από το στρατό.

Οι φαντάροι είναι πολίτες με στολή και έχουν δικαιώματα!

Ενάντια στο μιλιταρισμό, τη στρατοκρατία και το φασισμό.

Όχι στους εθνικιστικούς ανταγωνισμούς στο Αιγαίο και την πολεμοκαπηλεία. Όχι στη στοίχιση πίσω από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που μόνο καταστροφές μπορεί να φέρει.

Έξω από το ΝΑΤΟ – Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.

Κίνημα αντιπολεμικό, αντιμιλιταριστικό, μέσα και έξω απ’ το στρατό!

1-3-2024

EPΓATIKO EΠANAΣTATIKO KOMMΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου