Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Με πρόσχημα την κατάρτιση οι Βιομήχανοι επιδιώκουν το βάθεμα της εκμετάλλευσης νεολαίας και εργαζομένων

Με πρόσχημα την κατάρτιση οι Βιομήχανοι επιδιώκουν το βάθεμα της εκμετάλλευσης νεολαίας και εργαζομένων 
Μας "έχουν φάει" οι βιομήχανοι και οι επιχειρηματίες ότι δεν βρίσκουν το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό που χρειάζονται.
Αντί να αναρωτηθούν γιατί συμβαίνει αυτό, να παραδεχτούν ότι οι μισθοί της πλάκας που δίνουν είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο οι εργαζόμενοι δεν πάνε στα κάτεργα τους και σε μεγάλο βαθμό επιλέγουν τη μετανάστευση στην Ευρώπη....
Κάνουν δήθεν έρευνες που ουσιαστικά καταλήγουν σε προτάσεις οι οποίες κρύβουν τους σχεδιασμούς τους για να αυξήσουν την κερδοφορία τους.
Και τα κέρδη τους θα αυξηθούν με δύο τρόπους μέσω των προγραμμάτων κατάρτισης της ΕΕ. 
Καταρχήν, δεν θα πληρώσουν ευρώ, αφού το κόστος κατάρτισης στους τομείς των κατασκευών, του τουρισμού, της μεταποίησης και στον πρωτογενή τομέα, θα καλυφθεί από κονδύλια της ΕΕ -που προέρχονται από την έμμεση φορολόγηση και την άδικη φορολογία την οποία καταβάλλει ο κόσμος της εργασίας.
Ήδη κάνουν λόγο για τα Προγράμματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ) στη βιομηχανία, προγράμματα σύζευξης ζήτησης και προσφοράς εργασίας.

Οι λύσεις που προτείνουν είναι η Ανάπτυξη ολοκληρωμένου πλάνου δράσης για την ΕΕΚ στη βιομηχανία, ανάπτυξη νέων προγραμμάτων για την βιομηχανία στις δομές τυπικής εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ), αναβάθμιση και ενίσχυση των προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, συστηματική καταγραφή και αξιολόγηση των γνώσεων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού που βρίσκεται εκτός απασχόλησης, αναβάθμιση των μηχανισμών αξιολόγησης της ΕΕΚ στη βιομηχανία, ενδυνάμωση και επέκταση των θεσμών της μαθητείας και της πρακτικής άσκησης, υλοποίηση επενδύσεων και δράσεων ενίσχυσης των τμημάτων ανθρώπινου δυναμικού αλλά και της ελκυστικότητας της βιομηχανίας.

Ουσιαστικά λοιπόν αναζητούν τρόπους για να εξασφαλίσουν δωρεάν εργατικό δυναμικό. 
Που είτε θα εργάζεται δωρεάν "μαθαίνοντας", είτε θα πληρώνεται από το κράτος ή την ΕΕ, φορτώνοντας μας το εργατικό κόστος των εργαζόμενων που θα παράγουν τα δικά τους κέρδη εκπαιδευόμενοι και καταρτιζόμενοι! 
Άλλος τρόπος για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους είναι μέσω της  νομιμοποίησης μεταναστών που θα εργάζονται με τους χειρότερους όρους.
Αφού λοιπόν το ελληνικό αστικό κράτος δαιμονοποίησε, κυνήγησε, φυλάκισε, δολοφόνησε και επαναπροώθησε πρόσφυγες και μετανάστες, έρχεται τώρα να τους νομιμοποιήσει για να εξασφαλίσουν οι επιχειρηματίες ένα πάμφθηνο και τρομοκρατημένο εργατικό δυναμικό.   
Περί τις 14.000 αιτήσεις έχουν ήδη εγκριθεί ενώ ο στόχος μέχρι το τέλος του 2024 είναι ο αριθμός τους να φτάσει τις 30.000, όπως ανέφερε και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης που παίζει καίριο ρόλο στην υλοποίηση αυτών των σχεδιασμών.
Το τι σημαίνουν αυτά μπορούμε να δούμε στην οικοδομή και τις κατασκευές με την αύξηση των δολοφονημένων εργατών, Ελλήνων και προσφύγων-μεταναστών, στις αποθήκες του ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ όπου οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες από το Στρατόπεδο του Σκαραμαγκά "στρατολογούνται" με σύμβαση μιας μέρας από τον εργολάβο για να εργαστούν  12ωρο!

Φυσικά όλα αυτά υλοποιούνται σε καθεστώς Ομηρείας.
Υπενθυμίζεται πως νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Μετανάστευσης παρέχει την δυνατότητα τριετούς άδειας διαμονής και εργασίας σε όσους υπηκόους τρίτων χωρών βρίσκονται στην Ελλάδα για τρία ή περισσότερα χρόνια και διαθέτουν δήλωση προσφοράς εργασίας από εργοδότη στην Ελλάδα για παροχή εξαρτημένης εργασίας ή παροχή υπηρεσιών ή έργου.

Ουσιαστικά υπάρχει ανάγκη διαμόρφωσης και ανάπτυξης ενός σύγχρονου εργατικού διεθνισμού.
Για την ενότητα και ανάπτυξη αγώνων μεταξύ Ελλήνων και ξένων εργατών, νέων και παλιών, για την υπεράσπιση των σύγχρονων δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας.
  
Email ergazomenoi.emporio2gmail.com Fb ergazomenoiemporio

Blog ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου