Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Νίσυρος: Μπαράζ κατά του αρχαιοφύλακα - Οι νέες καταγγελίες


ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / EUROKINISSI
Νίσυρος: Μπαράζ κατά του αρχαιοφύλακα - Οι νέες καταγγελίες
efsyn.gr
Έντεκα καταγγελίες από το βράδυ του Σαββάτου • Μητέρα κατήγγειλε απειλές σε οικογένειες που έχουν καταγγείλει τον φερόμενο δράστη σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων

Νέα στοιχεία έρχονται σταδιακά στο φως για την υπόθεση του αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο, εις βάρος του οποίου έχουν γίνει καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση παιδιών ηλικίας 10 έως 15 ετών. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο αρχαιοφύλακας που έχει φύγει από το νησί πλέον και φέρεται να έχει πάει στη Ρόδο, έδινε στα παιδιά προφυλακτικά και sex toys, σε κάποια είχε δώσει ναρκωτικά, τους είχε δείξει άσεμνο υλικό και είχε επιχειρήσει να τα βιάσει.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση ήρθε στο φως έπειτα από καταγγελία πατέρα, πρόσφυγα, ο οποίος μάλιστα κινδύνευσε να απελαθεί γιατί δεν είχε χαρτιά.

Έντεκα νέες καταγγελίες

Η κοινωνία του νησιού έχει σοκαριστεί από τις καταγγελίες, οι οποίες αυξάνονται διαρκώς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο 24ωρο μόνο έχουν κατατεθεί 11 νέες καταγγελίες εις βάρος του αρχαιοφύλακα. Οι γονείς έξι παιδιών έχουν ήδη υποβάλει καταγγελίες και έχουν δοθεί καταθέσεις, ενώ αναμένεται να εξεταστούν ακόμη πέντε. Τα παιδιά εξετάζονται από ψυχολόγο του Νοσοκομείου Ρόδου, πριν καταθέσουν.

Όλες οι καταγγελίες αφορούν περιστατικά προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, μάλιστα με διάρκεια μεγαλύτερη του διμήνου.

Καταγγελία μητέρας

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, η μητέρα ενός παιδιού είπε ότι ο αρχαιοφύλακας, έδινε στα παιδιά προφυλακτικά και sex toys και τα καλούσε σπίτι του με πρόφαση να τους δείξει τα παιχνίδια που είχε, ενώ δεν δίσταζε να τους κάνει πρόταση να τα δοκιμάσουν.

Επισήμανε ότι το παιδί της «το έχει καλέσει σπίτι του. Του έχει δείξει όλα αυτά τα παιχνίδια που έχει, του έκανε πρόταση να πάει να τα δοκιμάσει. Του έβρισκε συχνά δικαιολογία να πάει, δήθεν “έλα να σου δώσω κάτι”».

Και πρόσθεσε ότι «από πέρυσι το καλοκαίρι γίνεται όλη αυτή η ιστορία με όλη την παρέα των παιδιών. Σήμερα θα καταθέσουν πάνω από επτά παιδάκια».

Σύμφωνα με τη γυναίκα, ο άνδρας αυτός έχει «ανθρώπους που τον καλύπτουν» και ότι πολλές οικογένειες έχουν δεχθεί απειλές.
ΕΔΕ από το ΥΠΠΟ

Μετά τις καταγγελίες, ο φερόμενος δράστης έχει παυθεί από τα καθήκοντα του  ενώ δόθηκε εντολή για τη διενέργεια διοικητικής έρευνας σε βάρος του.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, «σε συνέχεια δημοσιευμάτων του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, στα οποία γίνεται αναφορά σε ποινικά κολάσιμες και πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές υπαλλήλου της ΕΦΑ Δωδεκανήσου, δόθηκε εντολή στην αρμόδια Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τη διενέργεια διοικητικής έρευνας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου