Κυριακή 7 Απριλίου 2024

EMEΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ και ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ: οι Σκλάβοι σε ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ και ΕΜΠΟΡΙΟ σηκώνουν το κεφάλι!

 EMEΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ και ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ

Συνάδελφοι, πανηγυρίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη γιατί ο κατώτερος μισθός έφτασε τα 706 ευρώ καθαρά! Μα είμαστε σοβαροί; Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι «λαμβάνει υπ’ όψιν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και τη βιωσιμότητα των ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα». Αλήθεια, τα κέρδη του Σκλαβενίτη που το 2022 έφτασαν σε 276,4 εκατ. ευρώ δεν τα βλέπουν; Τις επενδύσεις 65,4 εκατ. ευρώ του ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ και το πλάνο για 110 νέα καταστήματα περνά απαρατήρητο; Ότι η Lidl Ελλάς έχει κύκλο εργασιών περί το 1,7 δισ. ευρώ, ενώ το επενδυτικό πλάνο της ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ περνά απαρατήρητο; Για να μην μιλήσουμε για τα PUBLIC, τα JUMBO κλπ. Τις επενδύσεις όλων αυτών σε Κύπρο-Βαλκάνια-Ανατολική Ευρώπη δεν τι βλέπουν;

Συνάδελφοι, αυτά τα τεράστια κέρδη είναι ο δικός μας κόπος και ιδρώτας. Είναι η εντατικοποίηση και οι απλήρωτες υπερωρίες. Είναι οι σακατεμένες μέσες και γόνατα, τα κομμένα δάκτυλα και χέρια, το άγχος και η πίεση. Στον ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ δουλεύεις 6ωρο-6ημερο, στα BAZZAR 7ωρο-6ημερο, χωρίς ρεπό. Στον ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ-LIDL-JUMBO και τις αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών κυριαρχούν τα 4ωρα, για να σε φορτώνουν υπερωρίες τις Γιορτές, ενώ κόβουν ώρες μετά. Αυτοί που μας υπερεκμεταλλεύονται μας αναγκάζουν να κάνουμε δυο και τρεις δουλειές για να συμπληρώσουμε ένα μισθό που φτάνει μόνο για να πληρώσεις το ενοίκιο, το φροντιστήριο, τους λογαριασμούς. Αφαιρώντας μας το δικαίωμα να βλέπουμε την οικογένεια μας και να ξεκουραζόμαστε. Τα Χριστούγεννα δουλεία και τις τρεις Κυριακές, την Παραμονή και την Ανάσταση ανοικτά μέχρι την τελευταία στιγμή, τα LIDL πλέον κλείνουν τα Σάββατα στις 21.00, τα OK στις 23.00, ενώ παντού ξεφυτρώνουν εμπορικά που δουλεύουν 365 μέρες το χρόνο. Συνάδελφοι μας κλέβουν την ζωή και μας αντιμετωπίζουν ως Δούλους.

Μας παραμύθιασαν με την  «επιστροφή» των τριετιών, που είχαν παγώσει κατά τη διάρκεια των Μνημονίων που στήριξαν και εφάρμοσαν ΝΔ‒ΠΑΣΟΚ‒ΣΥΡΙΖΑ για να σώσουν τις τράπεζες, εξαπολύοντας πρωτοφανή επίθεση στους εργαζομένους. Αφού αυτά τα 12 χρόνια μας έκλεψαν χρήματα βάζοντας ταβάνι τις 3 τριετίες, έρχονται τώρα να μας κλέψουν και τα 12 χρόνια εργασίας (2012-2024). Αυτά τα χρόνια χάνονται, δεν υπολογίζονται αναδρομικά. Το περίφημο «ξεπάγωμα» των τριετιών αποδεικνύεται κοροϊδία! Και όλα αυτά σε συνδυασμό με την εκρηκτική ακρίβεια και τις συνεχείς ανατιμήσεις. Κάθε μέρα αλλάζουμε τις τιμές τα ράφια. Αυξήσεις-φωτιά σε όλα τα είδη, αλλά μισθοί καθηλωμένοι. Παράλληλα η κυβέρνηση πραγματοποιεί κολοσσιαίους πολεμικούς εξοπλισμούς και δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών, ενώ στρατεύει και τις Φτωχές Γυναίκες. Ένας Στρατός Φτωχών που θα Σκοτώνουν και θα Σκοτώνονται για τα συμφέροντα των Πλουσίων, των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ

ΦΤΑΝΕΙ πια! Να γίνουν εργατικοί αγώνες και να υπάρξουν διεκδικήσεις στα Σουπερμάρκετ και Εμπόριο, όπου η λέξη σωματείο (εκτός του εργοδοτικού) είναι απαγορευμένη και η απεργία άγνωστη λέξη.

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:  Να μας δώσουν πίσω όλες τις τριετίες και τα χρήματα που αντιστοιχούν.  Συλλογικές συμβάσεις εργασίας ‒ Αυξήσεις στους μισθούς – Βασικός μισθός 1.200 ευρώ. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα. ΟΧΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ. Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες. Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.

Email ergazomenoi.emporio2gmail.com Fb ergazomenoiemporio

Blog ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου