Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Σοϊγκού: «Έχουμε καταλάβει 547 τετρ. χλμ. ουκρανικού εδάφους – Οι Ουκρανοί υποχωρούν σε όλα τα μέτωπα»

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού υποστήριξε σήμερα ότι ο ρωσικός στρατός κατέλαβε 547 τετραγωνικά χιλιόμετρα ουκρανικού εδάφους από τις αρχές του έτους.

Ο Σόιγκου, σε δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή σε ανώτερους στρατιωτικούς διοικητές, είπε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις υποχωρούν σε όλη τη γραμμή του μετώπου και ότι τα ρωσικά στρατεύματα «σπάνε» το δίκτυο των ουκρανικών οχυρών.

«Οι μονάδες του ουκρανικού στρατού προσπαθούν να προσκολληθούν σε μεμονωμένες γραμμές, αλλά κάτω από την επίθεσή μας αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους και να υποχωρήσουν», είπε ο Σοϊγκού.

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις απελευθέρωσαν τους οικισμούς Novobakhmutivka, Semenivka και Berdychi στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ», πρόσθεσε ο Ρώσος ΥΠΑΜ.

Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Ολεξάντερ Σίρσκι, δήλωσε την Κυριακή ότι οι ο ουκρανικός στρατός αποσύρθηκε σε νέες θέσεις δυτικά τριών χωριών στο ανατολικό μέτωπο.

Η Ρωσία ελέγχει περίπου το 18% της Ουκρανίας – στα ανατολικά και νότια – και κερδίζει έδαφος από τότε που η αντεπίθεση του Κιέβου το 2023 απέτυχε να κάνει σοβαρές εισβολές ενάντια στα καλά οχυρωμένα ρωσικά στρατεύματα.

Πηγή: Reuters / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου