Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

98 ΑΔΤΕ Μυτιλήνης: Η Εργασιακή Εκμετάλλευση στον Στρατό έχει λόγο και αιτία την πολιτική της ΝΔ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Επαγγελματίες οπλίτες παντού.
Στα αγήματα σημαίας, στις υπηρεσίες μονάδων και φυλακίων, σε πρατήρια, σε λέσχες, επιφυλακές.
Πλέον το καλοκαίρι σε περίπολα πυρασφάλειας, σε Ξενοκράτη (ετοιμότητα για οτιδήποτε), σε τμήματα άμεσης επέμβασης και άλλα πολλά που δεν μπορείτε να φανταστείτε.
Δεν φτάνουν βέβαια όλα αυτά, έχουμε και το θεατράκι, την υποκριτική σχολή της 98 ΑΔΤΕ η οποία διέταξε, εντός των γκρουπ αδειών του Πάσχα, στελέχη να μπουν στη Μεραρχία κάνοντας πρόβα δοκιμαστική ενόψει της γιορτής του Αγ.Γεωργίου.
Όλα αυτά για να πάρει τα εύσημα και να φανεί η Μεραρχία, στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην πολιτική και την στρατιωτική ηγεσία.
Όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμα περισσότερα, εκτελούνται από επαγγελματίες οπλίτες, οι οποίοι έχουν και αυτοί οικογένεια.
Ο νους τους δεν είναι μόνο ο στρατός, έχουν και αυτοί προβλήματα, πληρώνονται πολύ λιγότερο από αυτό που κάνουν και από αυτό που πιστεύει ο κόσμος.
Μεγαλώνουν, ο πιο μικρός ηλικιακά αναλογικά σε μονάδα είναι 38 χρονών, δεν είναι παιδί 20 ετών που πρώτο κατατάχθηκε.
Είναι και αυτοί άνθρωποι.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Τι απαντά η Μεραρχία;
Η καταγγελία ουσιαστικά περιγράφει τον νέο αστικό στρατό και τον ρόλο του.
Ένας στρατός ακόμη πιο Ταξικός καθώς οι φτωχοί Κατατάσσονται ελπίζοντας να γλυτώσουν από την Ανεργία και τις χειρότερες δουλειές.
Αυτοί οι φτωχοί, φαντάροι ή Μισθοφόροι Στρατιώτες, ΟΒΑ και ΕΠ.ΟΠ. καλούνται να εκπληρώσουν τον νέο ρόλο του αστικού στρατού:
κυνηγώντας πρόσφυγες και μετανάστες,
πηγαίνοντας στις ιμπεριαλιστικές αποστολές για να σκοτώσουν και να σκοτωθούν για τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ,
δουλεύοντας με τις πιο άγριες συνθήκες εκμετάλλευσης και καταπίεσης προκειμένου να καλύψουν τα τεράστια κενά του λιγότερου κράτους.
Αυτός είναι "ο κοινωνικός ρόλος του Στρατού" που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, για να συνεχίσει φυσικά η κυβέρνηση της ΝΔ, φορτώνοντας στον στρατό την Πολιτική Προστασία, αφού εκεί βρίσκει τους Απλήρωτους δούλους που κάνουν τα πάντα.
Πρέπει να Αντισταθούμε.
Πρέπει να σηκωθούμε να φύγουμε μαζικά από τον στρατό.
Ας πάει ο Δένδιας, ο Κεφαλογιάννης και οι Στρατηγοί να κάνουν άγημα στον Επιτάφιο και την Ανάσταση.
Θυμίζουμε ανάλογη καταγγελία:
Στρατός Λήμνος: Τον ελάχιστο κόσμο στις μονάδες τον λιώνουν σε Υπηρεσίες, Αγήματα και Περίπολα Πυρασφάλειας
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Εδώ ο κόσμος καίγεται και στην Λήμνο, σε μονάδες των 10-15 ατόμων (μαζί με εμάς τους φαντάρους), όποιον δουν τον ορίζουν άγημα.
Καμιά ενσυναίσθηση.
Εδώ βέβαια σε ένα νησί με μηδέν βλάστηση ετοιμάζουν και περίπολα πυρασφάλειας.
Τοξικό κλίμα και συνθήκες διαβίωσης Μποτσουάνας.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Για μια ακόμη φορά οι φαντάροι και τα χαμηλόβαθμα στελέχη θυσιάζονται για το θεαθήναι, για τις Μιλιταριστικές επιδείξεις και παράλληλα εντάσσονται στην Πολιτική Προστασία για να καλύψουν την επικίνδυνη κυβερνητική πολιτική που δεν λαμβάνει κανένα μέτρο πρόληψης.
Πρέπει να Αντισταθούμε.
 Από την άλλη μεριά για τα κενά στην Επάνδρωση των μονάδων η αποκλειστική ευθύνη βρίσκεται στην κυβέρνηση που βολεύει τα βύσματα της.
 Τα προβλήματα είναι γνωστά σε όλους τους Ανώτερους και Ανώτατους Αξιωματικούς.
Στην ΑΣΔΕΝ και στο ΓΕΣ.
Κυρίως είναι γνωστά στους Υπουργούς Άμυνας Δένδια και Κεφαλογιάννη.
Όμως Αδιαφορούν.
Το μόνο που τους νοιάζει είναι να στέλνουν όπλα στην Ουκρανία και στρατεύματα στο εξωτερικό για να εμπλακούν στις πολεμικές προετοιμασίες και τους βρώμικους πολέμους των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Καλούμε τους συνφάνταρους να βγουν Παραπονούμενοι.
Να ζητήσουν ΑΚΡΟΑΣΗ από Διοικητή, Ταξίαρχο και Στρατηγό.
Να στείλουν επιστολές καταγγελίας.
Να αγωνιστούμε όλοι μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ενάντια στην εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση της Υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, τη Βυσματοκρατία και την Ψηφοθηρία της ΝΔ μέσω των άθλιων πελατειακών σχέσεων.
Απαιτούμε να φύγουν όλοι οι φαντάροι από ΚΑΑΥ-ΛΑΦ-Στρατιωτικά Πρατήρια.
ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ-ΜΙΑ ΕΞΟΔΟ ΟΛΟΥΣ.
Να μειωθεί η στρατιωτική θητεία στους ΕΞΙ (6) Μήνες.
Να Αυξηθεί ο μισθός των φαντάρων στα 8,7 ευρώ, να δοθούν τα ένσημα για τους 12 μήνες της θητείας και να εγγραφόμαστε στο Ταμείο Ανεργίας με την Απόλυση μας από τον Στρατό, λαμβάνοντας το Επίδομα Ανεργίας.
Πρέπει όλοι να ενισχύσουμε την προσπάθεια ανάπτυξης Κινήματος Μέσα και Έξω από τον στρατό.
Η πάλη για την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή είναι άμεσα συνδεδεμένη με το Αντιπολεμικό Κίνημα για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και των Πολεμικών Εξοπλισμών, ενάντια στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Η στρατιωτική ηγεσία της χώρας γνωρίζει πολύ καλά ότι οι υπαξιωματικοί είναι αυτοί που βαστούν τα ηνία.
Δεν τους συμφέρει να το πουν βέβαια διότι θα χάσουν τη χρυσή καρέκλα.
Όλα γίνονται για τις χειραψίες,τις φωτογραφίες και τη δόξα.

2 σχόλια:

  1. Να ητανε μονο εδω αλλες μοναδες να ερχονται Μεραρχια οπως και αλλου πανε για υπηρεσίες ( εαν θελουν κοσμο να αντιδρουσαν με τις μεταθεσεις που εγινα στα τελευταία 5 χρονια που εφυγαν παρα πολυ και σκορπανε το κοσμο αριστερα-δεξια ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο Νησι αυτο πρεπει να πεσουν 2-3 πυρηνικα γιατι ειναι πρωταθλητές στο να κατηγορουν ξενους για την δικια τους αδιαφορια εδω και χρονια ακομα και οτι τοσα χρονια περιμενουν αλλους να κανουν την δουλεια τους σωστα .Παρολο που η αξιωματικη η περισσότερη εχουν κανει πολλα χρονια στο Νησι και εκαναν παρατηρήσεις ειναι πλεον σε μεγαλυτερα κλιμακια χωρις να εχουν λυσει κανενα προβληματα .......ολοι αυτη υποτίθεται καποτε πηγαν εξωτερικο να μαθουν αλλα οπως ηρθαν ετσι γυρισαν και αυτο ητανε μονο και μονο για την πουλαδα στην στολη τους....εχουμε γινει σαν την βορεα κορεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή