Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Τον κακομοίρη τον Έλληνα διοικητή της επιχείρισης ASPIDES: έμεινε χωρίς πλοία!

Μα πόσο λυπούμαστε τον Έλληνα διοικητή της ευρωπαϊκής επιχείρησης ASPIDES στην Ερυθρά θάλασσα δεν λέγεται....
Δεν φτάνει που του έδωσαν τη φρεγάτα ΥΔΡΑ, που βάλλει τα drone των Χούθι με το πυροβόλο, δηλαδή λες και κυνηγάς μπεκάτσα με κανόνι! 
Έρχεται το γερμανικό Spiegel και αποκαλύπτει ότι ο κακόμοιρος ο Έλληνας Διοικητής δεν έχει πλοία να διοικήσει.
Μα τι καημός είναι αυτός που μας βρήκε;
Χωρίς πλοία κινδυνεύει να μείνει τρεις μήνες μετά την έναρξή της η ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες», όπως προκύπτει από το εμπιστευτικό μήνυμα προς τις Βρυξέλλες του επιχειρησιακού διοικητή της ευρωπαϊκής ναυτικής δύναμης αντιναύαρχου Βασίλειου Γρυπάρη, σύμφωνα με το γερμανικό Spiegel.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Γρυπάρης προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι μετά την απόσυρση της γερμανικής φρεγάτας «Hessen» μόνο τρία πολεμικά πλοία θα είναι στη διάθεσή του για τους επόμενους μήνες. 
Αρχικά είχαν αποχωρήσει οι Δανοί όταν αποκαλύφθηκε ότι ο ΑΓΕΕΘΑ των δανέζικων Ενόπλων Δυνάμεων έλεγε ψέματα ότι η φρεγάτα μπορούσε να αμυνθεί στα drone.
Ως αποτέλεσμα, δεν μπορούσε πλέον να εκπληρώσει την αποστολή της προστασίας των πλοίων από τις επιθέσεις των Χούθι η ευρωπαϊκή επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ. 
Αυτό που δεν λέει ο καλοπληρωμένος Έλληνας Διοικητής είναι ότι προστατεύει τα πλοία που εφοδιάζουν το Ισραήλ.
Σε αυτά επιτίθεται οι αντάρτες Χούθι.
Μεταξύ των οποίων και των Ελλήνων πλοιοκτητών.
Τα περισσότερα πλοία των Ελλήνων εφοπλιστών δεν έχουν Ελληνική σημαία, αλλά σημαία ευκαιρίας, για να μην πληρώνουν φόρους, να μην έχουν τα αναγκαία πληρώματα και για να κερδίζουν επομένως περισσότερα.
Τα περί προβολής της ελληνικής σημαίας είναι παραμύθια της κυβέρνησης και του ΥΕΘΑ Δένδια, προκειμένου να συγκαλύψουν ότι το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό πολεμά στο πλευρό του Ισραήλ που διεξάγει Εθνοκάθαρση και Γενοκτονία εις βάρος του λαού της Παλαιστίνης.    

Μετά την αναχώρηση της φρεγάτας “Hessen” στα τέλη Απριλίου, θα είχε μόνο τρία πολεμικά πλοία στη διάθεσή του για τους επόμενους μήνες.
Με αυτόν τον μικρό στόλο, μπορεί να συνοδεύσει το πολύ τέσσερα εμπορικά πλοία την ημέρα μέσω του στενού Bab al-Mandab στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης.
Για την αποστολή του, ωστόσο, χρειάζεται τουλάχιστον δέκα πολεμικά πλοία, και η αεροπορική υποστήριξη από ένα drone ή ένα αεροσκάφος ναυτικής αναγνώρισης είναι επίσης απαραίτητη.
Ο κίνδυνος που θέτουν οι επιθέσεις των Χούθι είναι πιο έντονος από ποτέ.
Σύμφωνα με τον διοικητή, στα τέλη Απριλίου, οι Χούθι κατάφεραν για πρώτη φορά να κορεστεί η αεράμυνα των πλοίων της ΕΕ με ένα σμήνος μη επανδρωμένων αεροσκαφών και να καταστρέψουν ένα εμπορικό πλοίο.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΑΠΟΤΥΧΙΑ στον Έλληνα Διοικητή και στην ιμπεριαλιστική επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Απαιτούμε να φύγουν άμεσα οι ιμπεριαλιστικοί στόλοι και η ελληνική φρεγάτα από την Ερυθρά θάλασσα.  

Είναι αλήθεια ότι τα πολεμικά πλοία έχουν σύγχρονες αντιαεροπορικές άμυνες που μπορούν να εμπλέξουν πολλούς στόχους ταυτόχρονα.

Με ένα ολόκληρο σμήνος drones, ωστόσο, ακόμη και τα πιο ισχυρά συστήματα εγκαταλείπουν κάποια στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου