Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Ξεκινούν τα Δασοπερίπολα του Στρατού στον Ταϋγετο

Παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 30 Απριλίου 2024, συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου. 
Η διευρυμένη σύσκεψη έγινε υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Παντελή Δρούγα και με τη συμμετοχή του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Μεσσηνίας, Πύραρχου Θανάση Κατσαφάδο και του Περιφερειακού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας, αντιστράτηγου ε.α. Λάμπρου Τζούμη.
Tονίστηκε η ανάγκη στελέχωσης των Πυροφυλακίων, όπου ρόλο αναλαμβάνει και ο Στρατός. Μάλιστα, έχουν ήδη σχεδιαστεί σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και οι περιπολίες που θα γίνονται καθημερινά από τις 7 το πρωί έως και τις 23.00 στον ορεινό όγκο του Ταΰγέτου και των ορεινών χωριών, από τον Στρατό, που συνδράμει από την πλευρά του στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για πρόληψη και έγκαιρο εντοπισμό πυρκαγιάς.

Αντί να ενισχύσουν τη Δασική Υπηρεσία βγάζουν Περίπολα Πυρασφάλειας του Στρατού
Η αντιδραστική και μιλιταριστική κληρονομιά του πρώην ΑΓΕΕΘΑ Φλώρου είναι εδώ.
Αντί να ενισχύσουν τη Δασική Υπηρεσία και την Πυροσβεστική, στρατιωτικοποιούν την Πολιτική Προστασία.
Και για μια ακόμη φορά, θα πάρουν από τις άδειες μονάδες, χαμηλόβαθμα στελέχη και φαντάρους για να τους "ρίξουν" σε στρατιωτικά περίπολα.
Μάλιστα φέτος το κάνουν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.
Δόθηκε εντολή να ξεκινήσουν οι περιπολίες στελεχών και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, με τη βαρύτητα για άλλη μία φορά να πέφτει στο Στρατό Ξηράς.
Αιτία οι ισχυροί άνεμοι...
Ποια ήταν η πρόβλεψη τη Πολιτικής Προστασία τόσους μήνες;
Ποια ήταν η προετοιμασία τους, οι προσλήψεις Πυροσβεστών και η ενίσχυση σε πυροσβεστικά μέσα;
Με την προπαγάνδα των "ισχυρών ανέμων" κρύβουν τις τεράστιες ευθύνες τους και τις καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής τους.
Πρέπει να ενισχυθεί σοβαρά η Πυροσβεστική και η Δασοπροστασία.
Φτάνει πια με τη φούσκα της Πολιτικής Προστασίας και την στρατιωτικοποίηση της που και αναποτελεσματική είναι αλλά και άκρως Επικίνδυνη.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου