Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος: ο Μητσοτάκης και ο Δένδιας θα κάνουν βουτιές, φαντάροι-χαμηλόβαθμα στελέχη δασοπερίπολα

Και τώρα μπορούμε να απολαύσουμε την "εθνική ενότητα"....
Στο Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ο Μητσοτάκης και ο Δένδιας θα κάνουν βουτιές, φαντάροι-χαμηλόβαθμα στελέχη δασοπερίπολα.
Τις παραλίες θα γεμίσουν αφεντικά και στελέχη των εταιριών ενάργειας που φρόντισαν να γεμίσουν τα βουνά με ανεμογεννήτριες.
Θυμάται κανένας το δάσος της Δαδιάς;
Μήπως την πανέμορφη Εύβοια;
Έγιναν αιολικά πάρκα....
Αλήθεια, που είναι η προετοιμασία του κράτους για τις φετινές πυρκαγιές;
Που είναι τα νέα πυροσβεστικά μέσα και οι χιλιάδες Πυροσβέστες που απαιτούνται;
Τι έκανε η κυβέρνηση και η Πολιτική Προστασία;
Αντί να ενισχύσουν την Πυροσβεστική και τη Δασική Υπηρεσία, εντάσσουν οργανικό τον στρατό στην Πολιτική Προστασία.
Βλέπεις δεν περισσεύουν ευρώ...
Πρέπει να δώσουν δεκάδες δις ευρώ για την αγορά αμερικανικών όπλων και εκατοντάδες εκατομμύρια σε πυρομαχικά και όπλα στον Ουκρανικό Στρατό!
Και με τις πυρκαγιές τι θα γίνει;
Απλό...
Όμως διαβάζουμε:
Σε διαρκή επαγρύπνηση με περίπολα, θερμικές κάμερες και μηχανήματα βρίσκεται ο Στρατός για τις πυρκαγιές.

Ειδικότερα, σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια εκπέμπονται με μέριμνα των ΕΔ, 66 εποχούμενενες περίπολοι και επανδρώνονται 2 πυροφυλάκια.

Οι εποχούμενες περίπολοι είναι εφοδιασμένες με θερμικές κάμερες και έχουν ως σκοπό την αποτροπή. Διέρχονται από ορεινούς όγκους και συνδράμουν στην επιτήρηση.

Σε 1η Φάση κατάλληλα μηχανήματα Μηχανικού (δηλαδή προωθητές γαιών, ισοπεδωτές και φορτωτές) βρίσκονται σε διασπορά (σε συγκεκριμένα σημεία) και σε ετοιμότητα κινήσεως εντός 20 λεπτών, για συνδρομή στις περιοχές Αττικής, Βοιωτίας και Κορινθίας. Αντίστοιχα υφίστανται φορείς για τη μεταφορά των εν λόγω μηχανημάτων.
Σε 2η Φάση (αν τυχόν χρειασθούν επιπλέον ενισχύσεις) υπάρχουν στη Θεσσαλία (σε ετοιμότητα κινήσεως εντός 2 ωρών) επιπλέον μηχανήματα και φορείς για τη μεταφορά τους.
Σε 3η Φάση από Θεσσαλονίκη (σε ετοιμότητα κινήσεως εντός 2 ωρών).
Επίσης οι ΕΔ διαθέτουν:

✓ Λεωφορεία (σε ετοιμότητα), με σκοπό τη συνδρομή σε ενδεχόμενο εντολής εκκένωσης του πληθυσμού, στις περιοχές Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Κορινθίας.
✓ Αξιωματικό Σύνδεσμο στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ).
✓ Πεζοπόρα τμήματα «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» και Ομάδες «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ», εάν απαιτηθούν.
✓ Εναέρια μέσα (αεροσκάφη – ελικόπτερα) για πυρόσβεση, όταν απαιτηθούν.

Πηγή: iefimerida.gr

3 σχόλια:

  1. Ενταξει εμεις εαν βγαλουμε τετοιες φωτογραφιες θα τρεχουμε επειδη δεν εχουμε οπλο κρανος εξάρτηση και εκτος απο αυτο η πρωτη φωτογραφια ισως ειναι με το μοναδικο συγχρονο οχημα (εαν το προσεχουν ) που δεν εδωσαν σε καμια αλλη μοναδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μπορουσαν τα λεγομενα ελληνικα drones τυπου bayract να κανουν περιπολίες πτήσεις σε δασικες εκτάσεις αλλα ειδικα βραδινες και απλα να υπαρχουν σε ετοιμοτητα η ποιο κοντινη μοναδα ,γιατι συνηθως βαζουν τις ποιο μακρυνες μοναδες στην λεσβο για να τρεχουν για ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που ειναι τα ελληνικα Drones παρατηρήσεις? βαλτε τα να δουλεψουν ,λιγότερη ταλαιπωρία θα υπάρξει το βραδυ ...εαν οντως τα εχουμε για να τα κοιταμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή