Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

298 Μ/Κ ΤΕ Σάμου: Ο Ελληνικός Στρατός δεν έχει πόσιμο νερό αλλά έχει κοριούς να σου πίνουν το αίμα

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ που έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ δεν θίγει μόνο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνφάνταροι στη μονάδα αλλά αναδεικνύουν το τι σημαίνει να Υπηρετείς Υποχρεωτικά στον Ελληνικό Στρατό.
Σε μια εποχή ανέχειας και δοκιμασίας για την λαϊκή οικογένεια από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και την τεράστια Ακρίβεια, χιλιάδες νέοι μετατρέπονται σε δωρεάν εργαζόμενους Δούλους του Ελληνικού Στρατού.
Σκλάβοι στα χακί που πρέπει να πληρώσουν εκατοντάδες ευρώ ακόμη και για να καταταγούν, αφού τόσο κοστίζει ο σάκος με τον ρουχισμό σε κάθε Νεοσύλλεκτο.
Αν έχει την ατυχία και υπηρετήσει σε νησί της ΑΣΔΕΝ, όπως οι συνάδελφοι στην Σάμο θα πρέπει να πληρώσουν και τα πανάκριβα εισιτήρια, ενώ τα δρομολόγια είναι προβληματικά, κάτι που σημαίνει ότι είτε πρέπει να χάσεις μέρες από την άδεια ή να πληρώσεις ξενοδοχείο, είτε να πληρώσεις πανάκριβο αεροπορικό εισιτήριο. 
Όπως έχει καταγγείλλει πολλές φορές το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δεν υπάρχει πόσιμο νερό, παρά μόνο μια παροχή νερού στη μονάδα με φίλτρο και αυτή η βρύση βρίσκεται στα μαγειρεία, όπου η είσοδος δεν επιτρέπεται, παρά μόνο με τη διανομή φαγητού. 
Οι φαντάροι και οι γονείς έχουν ζητήσει να χορηγούνται δωρεάν μπουκάλια νερό χωρίς το αίτημα αυτό να έχει ικανοποιηθεί.
Μας απαντάνε ότι δεν έχουν κονδύλια.
Αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ΥΕΘΑ Δένδιας ξοδεύουν τόσες δεκάδες δις ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς, για παροχή οπλισμού στην Ουκρανία, για τις αποστολές εκτός συνόρων του ελληνικού στρατού, αλλά και για προσλήψεις άθλιων Συνοριοφυλάκων και για Τείχη του Αίσχους στον Έβρο και περιπολικά σκάφη του Λιμενικού για να Επαναπροωθούν πρόσφυγες.
Οι κοριοί είναι παντού αλλά Απεντόμωση από εξειδικευμένο συνεργείο δεν γίνεται.
Οι Αξιωματικοί επιλέγουν πατροπαράδοτες μεθόδους με το κάψιμο του σκελετού των κρεβατιών όπως έκαναν οι παππούδες μας το 1940, αλλά το πρόβλημα με τους κοριούς παραμένει.
Τέλος, η μονάδα δεν έχει στρατιωτικό γιατρό, γιατί βλέπεις προηγούνται οι ανάγκες της Τουριστικής Βιομηχανίας, καθώς το Υπουργείο Άμυνας παίρνει τους στρατιώτες γιατρούς από τα στρατόπεδα και τους πηγαίνει στα νησιά το καλοκαίρι για να κάνουν το Αγροτικό τους.
Οι φαντάροι για κάθε πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν μεταφέρονται στο Βαθύ, στο 79 Τάγμα Υγειονομικού Εθνοφυλακής (79 ΤΥΕΘ).

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες;
Θυμίζουμε σχετική καταγγελία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:

Καλούμε τους συνφάνταρους να βγουν Μαζικά Παραπονούμενοι και να ζητήσουν Ακρόαση από Διοικητή, Ταξίαρχο και Στρατηγό.
Φαντάροι και γονείς πρέπει να δώσουμε τον αγώνα Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Η Υποχρεωτική στρατιωτική θητεία πρέπει να μειωθεί άμεσα στον ΕΞΙ (6) ΜΗΝΕΣ.
Πτυχές του κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, άμεσα συνδεδεμένο με το Αντιπολεμικό Κίνημα ενάντια στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της κυβέρνησης, τις ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου