Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 65χρονος ελαιοχρωματιστής στην Μελιγού Βόρειας Κυνουρίας της Αρκαδίας


Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 65χρονος ελαιοχρωματιστής στην Μελιγού Βόρειας Κυνουρίας της Αρκαδίας το πρωί της Παρασκευής, όταν εκτελώντας εργασίες από ύψος περίπου τεσσάρων μέτρων, καταπλακώθηκε από τις σκαλωσιές που υποχώρησαν και έπεσαν στο έδαφος μαζί του.


Το δυστυχές περιστατικό, σημειώθηκε περίπου στις 10 π.μ., με τον άτυχο εργαζόμενο, να είναι αναγκασμένος να δουλεύει μέχρι αυτή την ηλικία, προκειμένου να μπορέσει να εξασφαλίσει τα προς το ζην, εφόσον ήταν συνταξιούχος με σύνταξη… πείνας, με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α.), που υλοποιούν τα συγκεκριμένα μέτρα.

Πρόκειται για άλλο ένα θύμα στον μακρύ κατάλογο εργαζομένων που δεν γυρίζουν στο σπίτι τους από την καθημερινή “μάχη” για το μεροκάματο, αλλά και των ελλιπέστατων έως ανύπαρκτων μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, καθώς και των κυβερνήσεων που αντί να μειώνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και να εξασφαλίζουν συντάξεις αξιοπρέπειας για χιλιάδες εργαζόμενους, τους αναγκάζουν να εργάζονται ως τα… βαθιά γεράματα και με τέτοια αποτελέσματα.

«Αυτά είναι τα αποτελέσματα της αντεργατικης πολιτικής που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Ο συνάδελφος ήταν συνταξιούχος και αναγκάζονταν να δουλεύει, γιατί η σύνταξη δεν φτάνει να βγει ο μήνας. Επίσης τα μέτρα ασφάλειας στην εργασία δεν τηρούνται και παίζεται η ζωή μας κορώνα γράμματα καθημερινά», αναφέρει και στην καταγγελία του το Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνεργατών Οικοδόμων, υπογραμμίζοντας:

«Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε ένα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα κάθε 3 μέρες στη χώρα! Καλούμε να διερευνηθεί το συγκεκριμένο εργατικό ατύχημα. Να στελεχωθεί η επιθεώρηση εργασίας με ικανό προσωπικό για να μπορεί να προχωρά στους απαραίτητους ελέγχους».

Καλεί τέλος τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο να διεκδικήσουν συλλογικά εφαρμογή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αυξήσεις μισθών και συντάξεων, τήρηση μέτρων υγείας και ασφάλειας της εργασίας. Από 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου