Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

31 Μ/Κ Ταξιαρχία Καβησός Έβρου: Στέλνουν Κόσμο στα ΚΑΑΥ και στις ΛΑΦ και οι φαντάροι στάζουν στα μαγειρεία και τις υπηρεσίες

EΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
31 Μ/Κ Ταξιαρχία Καβησός Έβρου: Στέλνουν Κόσμο στα ΚΑΑΥ και στις ΛΑΦ και οι φαντάροι στάζουν στα μαγειρεία και τις υπηρεσίες.

Οι μήνες του καλοκαιριού στο στρατόπεδο Βογιατζή στην 31 Μ/Κ Ταξιαρχία είναι ασάλευτοι και η κατάσταση δεν δείχνει να αλλάζει. Οι υπηρεσίες πάρα πολλές και οι φαντάροι ελάχιστοι με το χώσιμο να είναι πια καθημερινότητα και οι έξοδοι ελάχιστες.

Μας στέλνουν συνεχόμενες μέρες σκοπιά σε φυλάκια, και επιστρέφουμε στην ταξιαρχία όπου πιάνουμε στα καπάκια σκοπιά στην κεντρική πύλη (πολλές φορές και εκεί για συνεχόμενες μέρες) ή μας βάζουν θαλαμοφύλακες ή ολοήμερη υπηρεσία στα μαγειρεία.

Στα μαγειρεία μάλιστα πλέον η υπηρεσία από εκεί που είχε τέσσερα άτομα, τώρα πολλές φορές την κάνουν ένας ή δυο φαντάροι το πολύ, άντε με την προσθήκη ενός κωλυόμενου φαντάρου στο μεσημεριανό φαγητό που συνήθως έχει άλλη υπηρεσία μέσα στην ημέρα.

Πάμε στα μαγειρεία στις 07.00 το πρωί και φεύγουμε στις 20.30 το βράδυ κάνοντας λάντζα πρωινού, μεσημεριανού, δείπνου σε στρατόπεδο που τις καθημερινές σιτίζει διακόσια και άτομα. Αυτό, ενώ μπορεί την προηγούμενη μέρα να είχαμε σκοπιά και να είμαστε άυπνοι, ενώ μάλιστα πολλές φορές τα στελέχη εκεί δεν μας αφήνουν να φύγουμε καθόλου από τα μαγειρεία το μεσημέρι που δεν έχει τόσο δουλεία για να πάμε έστω μια ώρα να ξεκουραστούμε.

Και ενώ εδώ παίζει αυτή η κατάσταση παρά πολλοί στρατιώτες από όλη την ταξιαρχία συνεχίζουν να είναι με απόσπαση στα ΚΑΑΥ και στις ΛΑΦ για να εξυπηρετούν τους ανώτερους αξιωματικούς που θέλουν, ενώ υπάρχει αυτή η κατάσταση, να τρώνε και να κάνουν τζάμπα διακοπές με απλήρωτους φαντάρους να τους εξυπηρετούν. Εδώ στο στρατόπεδο οι φαντάροι λιώνουν αλλά τα ανωτέρα στελέχη κάνουν ζωή και κότα. Μας λένε ότι αυτή η περίοδος είναι ζόρικη για όλους αλλά οι φαντάροι την πληρώνουμε με συνεχόμενες υπηρεσίες, αϋπνία, και κόψιμο αδειών. Γιατί αφού υπάρχει όλη αυτή η κατάσταση δεν φέρνουν κόσμο στο στρατόπεδο από τα ΚΑΑΥ και τις ΛΑΦ για να μειωθούν οι υπηρεσίες, να μην κοπούν οι άδειες που όλοι μας αξίζουμε αφού κάθε μέρα λιώνουμε και να είμαστε όλοι πιο χαλαροί; Γιατί δεν βοηθάμε και τα στελέχη λίγο στην λάντζα αφού και αυτοί σιτίζονται στο στρατόπεδο;

Η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει. Να αναλάβει το ΓΕΣ τις ευθύνες που του αναλογούν. Να μην στέλνεται κανένας φαντάρος στα ΚΑΑΥ και τις ΛΑΦ. Αφού η κατάσταση είναι ζόρικη όπως μας λένε ας βάλουν και κάνα ευρώ για την διαβίωση τους από την τσέπη τους οι ανώτεροι αξιωματικοί με τους παχυλούς μισθούς τους και όχι μόνο οι φαντάροι που αμείβονται με 8.70 το μήνα. Να σταματήσει πλέον αυτή η κατάσταση με τις συνεχόμενες υπηρεσίες στην ταξιαρχία.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου