Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Στρατόπεδο Χαϊδαρίου: Έχτισαν ολόκληρη στρατιωτική βάση στα πρότυπα των ΗΠΑ αντί να κατασκευάσουν Φοιτητικές Εστίες!

Η λέξη ΝΤΡΟΠΗ είναι άγνωστη στην κυβέρνηση της ΝΔ και το αντιδραστικό στρατιωτικό κατεστημένο.
Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτονται οι προτεραιότητες του ελληνικού αστικού κράτους Άμυνας/Ασφάλειας που επιλέγει να εξυπηρετήσει τα προνόμια των Αξιωματικών προκειμένου να ικανοποιήσει τους στρατηγικούς στόχους του ελληνικού κατεστημένου, συμμετέχοντας σε βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Αντί να παραχωρήσουν τις τεράστιες εκτάσεις του πρώην στρατοπέδου Χαιδαρίου που τόσα χρόνια κατείχε ο στρατός στην τοπική κοινωνία ώστε να εξυπηρετηθούν οι τεράστιες κοινωνικές ανάγκες, έρχονται και οικοδομούν μια αχρείαστη τεράστια στρατιωτική βάση που αποτελεί Πρόκληση για τον λαό μας.
Σε ποιον άραγε χρειάζεται αυτή η στρατιωτική βάση αμερικανικών προδιαγραφών στην Αθήνα;  
Αφενός η κυβέρνηση της ΝΔ αδιαφορεί για τον εργαζόμενο λαό μας που πρέπει να πληρώσει για να εγχειριστεί, πλέον πρέπει να εργαστεί (6) μέρες τη βδομάδα, ενώ οι νέοι φοιτητές είτε δεν βρίσκουν σπίτι, είτε πρέπει να καταβάλλουν ένα βασικό μισθό σε ενοίκιο...

Αφετέρου, το Υπουργείο Άμυνας μέσω του αντιδραστικού θεσμού της Υποχρεωτικής στρατιωτικής Θητείας στρατολογεί δεκάδες χιλιάδες νέους ως Άμισθους δούλους.

Οι φαντάροι, Σκλάβοι στα χακί είναι αυτοί που εργάζονται και θα εργαστούν ακόμη περισσότεροι για να συντηρήσουν ολόκληρη αυτή την τεράστια στρατιωτική βάση και θα εργαστούν στα καταστήματα αυτής.

Τι σχέση έχουν αυτές οι απαράδεκτες πρακτικές εργασιακής εκμετάλλευσης με τον Στρατιωτικό Όρκο που μας υποχρέωσαν να δώσουμε;

Την ίδια βεβαίως περίοδο τα στρατόπεδα της Παραμεθορίου έχουν ελάχιστους φαντάρους γιατί το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΣ αποσπά συναδέλφους σε ΚΑΑΥ-ΛΑΦ-Στρατιωτικά Πρατήρια και στην συγκεκριμένη βάση Χαϊδαρίου.

Και έρχονται μετά τα μιλιταριστικά φιλοκυβερνητικά σαιτ να προπαγανδίσουν όλα αυτά αναπαράγοντας την προπαγάνδα της κυβέρνησης και του στρατιωτικού κατεστημένου.

Διαβάζουμε λοιπόν:

Αυτή είναι η “χακί πολιτεία” που χτίστηκε μέσα στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου



“Στα Στρατόπεδα Χαϊδαρίου κατασκευάζεται ένας οικισμός που “δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα, από τις περιβόητες Αμερικανικές βάσεις (Americ
an Camps), οι οποίες είμαι μια μικρή ασφαλής πολιτεία μέσα σε μια μεγάλη πόλη”.

Αυτή ήταν η εισαγωγή άρθρου μας τον Μάιο του 2023, ενώ οι εργασίες βρίσκονταν σε εξέλιξη για τη δημιουργία ενός σύγχρονου πολυχώρου διαμονής, με υποδομές αγοράς αγοράς, προς όφελος των δικαιούχων στελεχών. Ο οικισμός αυτός είναι πια έτοιμος και κατοικείται.
Ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ, Άγγελος Χουδελούδης, επιθεωρεί τα έργα στα Στρατόπεδα Χαϊδαρίου

Το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου άνοιξε στις 18 Δεκεμβρίου τις πύλες του για τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης των στελεχών του Στρατού, που περιλαμβάνουν σούπερ μάρκετ και πολυκατάστημα, όπως και σπίτια.

Οι κατοικίες είναι στο σύνολο 74 και αποτελούνται από διαμερίσματα των 50- 60 τμ. με ένα δωμάτιο, αλλά και δυάρια των 70-90 τμ. Τα κτήρια που τα φιλοξενούν είναι μονώροφα και διώροφα, μοιρασμένα άνετα στο χώρο, αριστερά από τη νέα είσοδο της οδού Μπουμπουλίνας. Κατοικούν οικογένειες αξιωματικών, υπαξιωματικών και μονίμων οπλιτών.

Οι ένοικοί τους ζουν σε ένα όμορφο περιβάλλον, με θέσεις στάθμευσης και το σούπερ μάρκετ πολύ κοντά τους. Τα σπίτια είναι απλά, αλλά καλοφτιαγμένα, με καλά διαμορφωμένους τους χώρους τους. Σαλόνι – κουζίνα είναι ενιαία, υπάρχουν πόρτες ασφαλείας σε όλα, αντιπυρικές εσωτερικές πόρτες κτλ.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.Στρατόπεδα Χαϊδαρίου
Το πολυκατάστημα

Δικαιούχοι στα ΕΚΕΜΣ είναι βέβαια οι στρατιωτικοί.

Το σούπερ μάρκετ

Εμείς καλούμε τους αγωνιστές και τις συλλογικότητες του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας να αντιδράσουν.

Να αναλάβουν κινηματικές πρωτοβουλίες απαιτώντας τη μετατροπή της στρατιωτικής βάσης σε Φοιτητικές Εστίες, χώρους εγκατάστασης προσφύγων και να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος στέγης που αντιμετωπίζει η νεολαία και ο εργαζόμενος λαός μας.

Πρέπει να συγκρουστούμε με τους κυβερνητικούς και ιμπεριαλιστικούς φιλοπόλεμους σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΩΣ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ, ΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΜΥΝΑΣ/ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ Ελλήνων επιχειρηματιών-ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Δεν βλεπω να πανε υπαξιωματικη εκει μεσα και αυτο ειναι σιγουρο αλλα καθαρα για αξιωματικους το εχουμε ξαναδιαβάσει τετοιο ειδος άρθρα και ειχε γινει πληρες το αντιθετο οποτε δεν θα ελεγα οτι ειναι σιγουρο αυτο.
    Ειδη υπαρχουν αξιωματικη που θα θελουν να πανε εκει να γλυτωσουν τα 400 και 600 ευρω ενοικια οπως ακούγεται,αρα το αποτέλεσμα θα ειναι μετα που υπαρχουν αρκετοι χαιρεκακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή