Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

535 ΜΚ/ΤΠ: Μεγάλες Αλήθειες για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο-Απίστευτα χαμηλή επάνδρωση, ασκήσεις με δανεικά οχήματα και ανταλλακτικά!

Η συγκεκριμένη ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ στέκεται με τρόπο απίστευτα αποκαλυπτικό στην κατάσταση που επικρατεί σε κρίσιμες μονάδες στον Έβρο.
Βάζει στην άκρη την προπαγάνδα του Υπουργείου Άμυνας και του Επιτελείου, περιφρονεί την κατασκευασμένη ωραιοποιημένη εικόνα των καθεστωτικών ΜΜΕ και των δημοσιογράφων μαϊντανών του στρατιωτικού ρεπορτάζ.
Απευθύνεται στον λαό μας που πληρώνει βαρείς φόρους, περιγράφει την πραγματικότητα που βιώνουν φαντάροι και στελέχη, αφήνοντας τη ΝΔ και την Ακροδεξιά να κονταροχτυπιούνται "για την ασφάλεια μας", να μισούν τους πρόσφυγες και να ακολουθούν πιστά το ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς στους πολεμικούς τους τυχοδιωκτισμούς.  

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Μονάδα μάχιμη πρώτης γραμμής, μένει χωρίς αξιωματικούς και στρατιώτες. Η μονάδα αυτή -και δεν είναι η μόνη-, είναι το 535 ΜΚ/ΤΠ και βρίσκεται στην Καβησό Φερών στην πρώτη γραμμή με μία από τις σοβαρότερες αποστολές εν καιρώ πολέμου, λόγω της πολύ κρίσιμης τοποθεσίας της με τομέα ευθύνης πολλά χιλιόμετρα συνόρων. 
Η μονάδα λοιπόν λόγω των μεταθέσεων που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο εδώ και αρκετά χρόνια, μένει όλο και με λιγότερο προσωπικό, στελέχη και στρατιώτες, με αποτέλεσμα η επάνδρωση του να έχει πέσει σε απίστευτα χαμηλά ποσοστά!
Οι περισσότερες θέσεις μένουν κενές.
Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε φέτος με τις τρέχουσες μεταθέσεις και αφήνει την μονάδα χωρίς σχεδόν ΚΑΘΟΛΟΥ αξιωματικούς. 
Οι δε στρατιώτες ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ κυμαίνονται από 5 με 10 με αποτέλεσμα η υπηρεσία και η αγγαρεία να τους πηγαίνει κυριολεκτικά Εμπλοκή κάθε μέρα, καθώς έχουν να επανδρώσουν σκοπιές, περίπολα, θαλαμοφύλακες, δεκανείς αλλαγής, φυλάκια, περίπολα στα σύνορα στον ποταμό Έβρο, κάμερες, παρατηρητήρια και κάθε λογής αγγαρείες συμπεριλαμβανομένης και της εκπαίδευσης, βολών και ασκήσεων. 
Η δε υπηρεσία - ηγεσία σε τοπικό επίπεδο (Ταξιαρχία - Μεραρχία - Σώμα), παρόλο που εδώ και χρόνια ΓΝΩΡΙΖΕΙ αυτό το πρόβλημα πολύ καλά, αδιαφορεί πλήρως για τον απλούστατο λόγο ότι Ανώτεροι Αξιωματικοί  τοποθετούνται για ένα (1) και μόνο χρόνο, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ, με αποτέλεσμα απλά να κάνουν το... "αγροτικό" τους.

Στο διάστημα αυτού του ενός και μόνο έτους και για χάρη της... "καριέρας" τους και της καρέκλας τους, σκοπός τους είναι να παρουσιάσουν στους ανώτερους τους όπως η Στρατιά και το ΓΕΣ, μία εικόνα εντελώς διαφορετική από την πραγματικότητα. 
Μία εικόνα που δίνει την εντύπωση ότι η μονάδα αυτή (το 535 ΜΚ/ΤΠ) καθώς και άλλες πολλές εδώ στην γύρω περιοχή της 31 Ταξιαρχίας και της 12ης Μεραρχίας, είναι έτοιμες για πόλεμο αλλά πιστέψτε με... 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. 
Με όμορφα "μονταρισμένα" βίντεο και φωτογραφίες καθώς και επίσημα έγγραφα που δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα. 
Με αυτό τον τρόπο, οι εκάστοτε Ταξίαρχοι, Μέραρχοι και Σωματάρχες, αποφεύγουν διαπληκτισμούς με τους προϊσταμένους τους που μπορεί να τους κάνουν μη επιθυμητούς στην ιεραρχία και παράλληλα λαμβάνουν τα εύσημα του.... "ψεύτικου έργου" τους διασφαλίζοντας έτσι μία σίγουρη προαγωγή στο βαθμό του Στρατηγού και μία μετάθεση στο ΓΕΣ ή στο ΓΕΕΘΑ ή σε κάποια πρεσβεία χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.
Απολαμβάνοντας παράλληλα όλα τα προνόμια που συνεπάγονται στον βαθμό τους. 
Οι δε προϊστάμενοι τους στην Στρατιά και το ΓΕΣ, ενώ οι περισσότεροι έχουν κατά καιρούς περάσει από την περιοχή υπηρετώντας οι ίδιοι παλαιότερα και γνωρίζουν και αυτοί καλά το πρόβλημα, αδιαφορούν πλήρως. 
Απλά.... Είναι πολλά τα λεφτά...

Το πρόβλημα όμως δεν περιορίζεται μόνο στην εξαιρετικά χαμηλή επάνδρωση και όλα τα πολύ σοβαρά προβλήματα λειτουργικότητας που συνεπάγονται, αλλά και στα μέσα, λόγω του όχι απλά χαμηλού, αλλά ανύπαρκτου χρηματικού προϋπολογισμού εδώ και πολλά χρόνια. 
Με λίγα λόγια, τα περισσότερα ερπυστριοφόρα, όπλα, άρματα μάχης και οχήματα της μονάδας έχουν κυριολεκτικά σαπίσει λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, συντήρησης και προσωπικού. 
Οι ασκήσεις που συχνά προβάλλονται στην τηλεόραση, διεξάγονται με τα λίγα εναπομείναντα λειτουργικά μέσα που διαθέτει η μονάδα γιατί όλα τα υπόλοιπα είναι απλά μη λειτουργικά. 
Τα περισσότερα ερπυστριοφόρα και οχήματα δεν κινούνται και δεν εκκινούν λόγω χαλασμένων μπαταριών και ερπυστριών. 
Τα λάστιχα από τα 2/3 των οχημάτων είναι κυριολεκτικά για πέταμα καθώς έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα 10 χρόνια από το έτος κατασκευής τους και συνεχούς χρήσης, αλλά παρόλα αυτά, τα οχήματα αυτά κινούνται ακόμα κανονικά τα οποία είναι και απαρχαιωμένα, με μεγάλο κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος καθημερινά. 

Καύσιμα και λάδια παντός τύπου και αντιπηκτικά είναι σε μεγάλη έλλειψη! Η μονάδα προσπαθεί να δουλέψει και να κινηθεί με το σταγονόμετρο. Αποθέματα μόνο και μόνο για να διεξάγουν οι στρατηγοί τις ασκήσεις τους. 
Έχουμε φτάσει σε σημείο να αντλούμε καύσιμα από ακινητοποιημένα οχήματα και άρματα προκειμένου να καλυφθούν οι καθημερινές ανάγκες της μονάδας σε κινήσεις. 
Τα λιγοστά χρήματα που λαμβάνει η 31 Ταξιαρχία και η 12η Μεραρχία πηγαίνουν σε μπογιές και χρώματα και σε οτιδήποτε άλλο συμβάλλει στην εμφάνιση του στρατοπέδου προς ικανοποίηση των στρατηγών και όχι στην ουσία όπως πχ η διασφάλιση της αξιοπιστίας και λειτουργικότητας των μέσων. 
ΑΥΤΗ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΩΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. 

Όπως λοιπόν αντιλαμβάνεστε, το 535 ΜΚ/ΤΠ καθώς και οι υπόλοιπες μονάδες της 31 Ταξιαρχίας καθώς και της 12ης Μεραρχίας, ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ και ακόμα περισσότερο, προσπαθούν να διατηρηθούν κάτω από ακραίες και επικίνδυνες συνθήκες προκειμένου να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις και οι δραστηριότητες των ανωτέρω, οι οποίοι ζητούν ακατάπαυστα χωρίς να υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό, με αποτέλεσμα να χτίζεται σιγά σιγά μία βόμβα παρόμοια αλλά και χειρότερη από την σύγκρουση των ΤΕΜΠΩΝ. 
Πολλά από τα τοποθετημένα στελέχη αλλά και στρατιώτες, μη μπορώντας να αντεπεξέλθουν κάτω από αυτές τις άθλιες συνθήκες, βάζουν ότι μέσο και γνωστό διαθέτουν αφενός για μία μετάθεση και αφετέρου για μία απόσπαση. 
Με αποτέλεσμα η μονάδα αυτή την στιγμή να έχει διαθέσει περισσότερα από 70 στελέχη και στρατιώτες σε διαθέσεις και αποσπάσεις σε άλλες... "πιο ευνοϊκές" θέσεις ενώ παραμένουν εγγεγραμμένοι στην μονάδα, με αποτέλεσμα αυτό να αποτελεί έναν ακόμα λόγο για το αποδεκάτισμα της μονάδας. 
Φυσικά, και το παραπάνω πρόβλημα των αποσπάσεων και των διαθέσεων η ηγεσία το γνωρίζει, αλλά αδιαφορεί πλήρως.

Εάν σε όλα τα παραπάνω προσθέσουμε το γεγονός ότι το προσωπικό είναι γερασμένο (σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο Ελληνικός στρατός αυτή την στιγμή είναι ο πιο γερασμένος της Ευρώπης), για τον απλούστατο λόγο ότι οι προσλήψεις εδώ και 20 και περισσότερα χρόνια, έχουν μειωθεί πάρα πολύ.
Εάν προσθέσουμε ότι τα περισσότερα μέσα που διαθέτει αυτή την στιγμή μία μηχανοκίνητη μονάδα πεζικού είναι απαρχαιωμένα, αν προσθέσουμε το γεγονός ότι η φύλαξη σε ολόκληρο το στρατόπεδο Βογιατζή όπου βρίσκεται το 535 ΜΚ/ΤΠ αλλά και ολόκληρη η 31 Ταξιαρχία προκαλεί μεγάλο προβληματισμό, διότι δεν υπάρχει προσωπικό, τότε αντιλαμβάνεστε ότι το περιβάλλον μυρίζει μπαρούτι. 
Ο ΥΕΘΑ Δένδιας, αγνοεί και αδιαφορεί για την παραπάνω κατάσταση και ασχολείται αποκλειστικά με drones, φρεγάτες, F35 και Rafale.
Με την κατάσταση υπόλοιπου του Ελληνικού στρατού ασχολείται κανείς; Η απάντηση; 
Περίπου. 
Και εύλογα θα ρωτήσετε: "Μα δεν υπάρχει πουθενά αλλού άλλο προσωπικό;
Τι απέγιναν όλοι;" 
Μα φυσικά και υπάρχει. Μόνο στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και στην Λάρισα, υπολογίζεται ότι υπηρετούν περισσότερο από το διπλάσιο του προσωπικού που υπηρετεί σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα συμπεριλαμβανομένων του Έβρου και των Νησιών. 
Στρατιώτες και στελέχη. 
Ο καθένας κοιτάζει το συμφέρον του και η ηγεσία μαζεύει ψήφους....

Κατά καιρούς, όλες οι μονάδες περνούν από αξιολόγηση από κλιμάκιο του ΓΕΣ για την ετοιμότητα τους σε πραγματικές συνθήκες πολέμου. 
Το πόρισμα όλων των αξιολογήσεων είναι πάντοτε θετικό, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι για να πραγματοποιηθεί μία αξιολόγηση, η μονάδα που αξιολογείται ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ οχήματα, μπαταρίες, εξοπλισμό, καύσιμα, όπλα και προσωπικό και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε από πολλές άλλες μονάδες, προκειμένου να πληρεί όλες τις προϋποθέσεις ώστε να διεξάγει την αξιολόγηση σωστά. 
Με λίγα λόγια το αποτέλεσμα της αξιολόγησης είναι ψεύτικο. 
Οι προϊστάμενοι αξιολογητές, γνωρίζουν για τα... "δανεικά" αλλά όπως σας εξήγησα και ποιο πάνω, κάνουν τα στραβά μάτια προκειμένου να παρουσιάσουν μία εικόνα που... "συμφέρει" το ΓΕΣ και την κυβέρνηση. 
Ο λόγος που αναφέρω για τις αξιολογήσεις, είναι διότι αν αποφασίσετε να δημοσιεύσετε αυτό το κείμενο, κάποιοι αρμόδιοι προϊστάμενοι του ΓΕΣ θα γυρίσουν να πουν ότι οι μονάδες έχουν αξιολογηθεί και έχουν κριθεί έτοιμες εντός αποστολής. 
Τώρα όμως εσείς και όποιος διαβάσει αυτό το κείμενο θα ξέρουν την αλήθεια. 
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τις ασκήσεις όπως Παρμενίωνας, πλωτά κλπ. 
Όλες διεξάγονται με δανεικό προσωπικό και εξοπλισμό, από μονάδες που δεν συμμετέχουν στην άσκηση.

Μετά από όλα αυτά μας μένουν τα μεγάλα εθνικιστικά λόγια για την διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας και οι μιλιταριστικές επιδείξεις.
Αδιαφορούν όμως για την διασφάλιση της σωματικής και ψυχικής ακεραιότητας των στελεχών και των στρατιωτών θητείας οι οποίοι δεν είναι ζώα και δουλεύουν κάτω από άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες.
Είναι δικαίωμα του λαού μας να μάθει τι συμβαίνει και τι γίνονται τα δεκάδες δις ευρώ που αναγκάζεται να πληρώσει για τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Βρισκόμαστε ένα βήμα από το σημείο χωρίς επιστροφή και αυτό σημαίνει το οριστικό κλείσιμο πολλών μονάδων και στον Έβρο και στα νησιά. 

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Αποδεικνύεται λοιπόν για μια ακόμη φορά ότι δεν έχουμε ανάγκη πολεμικούς οπλισμούς, Μισθοφόρους Στρατιώτες-Αστυνομικούς-Συνοριοφύλακες, πολεμικές συμμαχίες με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τη Γαλλία.
Έχουμε ανάγκη ένα Αντιπολεμικό Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, αντικυβερνητικό-αντιμπεριαλιστικό-αντικαπιταλιστικό, Εργατικό και Διεθνιστικό, ενάντια σε ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ.
Η κοινή πάλη του κόσμου της εργασίας σε Αιγαίο-Βαλκάνια-Μεσόγειο και όχι μόνο μπορεί να είναι η μόνο απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και σχεδιασμούς που ματώνουν τους λαούς σε Ουκρανία-Παλαιστίνη-Υεμένη-Συρία-Αφρική και μας απειλούν με την Ολοκληρωτική Καταστροφή ως αποτέλεσμα του Γ Παγκοσμίου Πολέμου.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com 

2 σχόλια:

  1. Ετσι ακριβως και στην πλατη εβρου!!!! Προσωπικο και υλικο ειμαστε στα ορια!!!! Οταν γινει η στραβη να δω που θα πανε να κρυφτουνε ολοι αυτοι οι «ηγητορες»!!! Αν μας συμπεριφεροντε ετσι στην ειρηνη.. φανταστειτε τι θα γινει σε πραγματικο πολεμο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το καλητερο post που εκανες μακραν ολοι η αλιθεια λεπτομερης να βλεπουν οι χαϊβανοι ραμπο τις αθηνας και τι καρεκλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή