Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Γελάει ο κόσμος,κλαίμε εμείς με την 6ήμερη εργασία που καθιέρωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη

 Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, Κυριακή 9 Ιουνίου 2024. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
Σε όλο τον κόσμο αρχίζουν να επιλέγουν την τετραήμερηη εργασία, η ελληνική κυβέρνηση καθιέρωσε την 6ήμερη! Όλος ο κόσμος γελάει, εμείς κλαίμε.

Το CNBC αφιέρωσε χρόνο για την «αμφιλεγόμενη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για 6ήμερη εργασία», κόντρα στην παγκόσμια τάση.

Το CNBC ,χαρακτηρίζει την κυβέρνηση «φιλική προς τους επιχειρηματίες» και εκτίμησε ότι το μέτρο είναι «προσανατολισμένο στην ανάπτυξη»!

Ωστόσο το CNBC επισημαίνει ότι «οι Έλληνες εργαζόμενοι εργάστηκαν κατά μέσο όρο 1.886 ώρες το 2022, περισσότερες από τον μέσο όρο των ΗΠΑ που είναι 1.811 και τον μέσο όρο της ΕΕ με 1.571.
«Οι Έλληνες εργάζονται ήδη τις περισσότερες ώρες την εβδομάδα στην Ευρώπη. Τώρα μπορεί να αναγκαστούν να εργαστούν για έκτη μέρα, μετά από αυτήν την απόφαση», δήλωσε ο John O’Brennan, καθηγητής του δικαίου της ΕΕ από το Πανεπιστήμιο Maynooth της Ιρλανδίας.
«Είναι γελοίο, αντιτίθεται στη μετάβαση για εργασία τεσσάρων ημερών την εβδομάδα, στις περισσότερες πολιτισμένες χώρες», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου