Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Κραυγή απόγνωσης πατέρα νέου ΕΠΟΠ: Δεν έχουν ούτε τα βασικά

Κραυγή απόγνωσης πατέρα νέου ΕΠΟΠ: Δεν έχουν ούτε τα βασικά που προβλέπονται από τους κανονισμούς – Πώς θα επιβιώσουν;

Ένας αγανακτισμένος πατέρας, σε επιστολή του προς το Armyvoice.gr αναδεικνύει ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά τους νέους ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις. Στην επιστολή του, εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την έλλειψη ιματισμού που προβλέπεται να χορηγηθεί στους νέους επαγγελματίες οπλίτες (ΕΠΟΠ). Ο γιος του υπηρετεί στην Πολεμική Αεροπορία, αλλά το πρόβλημα είναι γενικευμένο.

Το ζήτημα αυτό φέρνει στο φως μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νέοι αυτοί στρατιωτικοί, οι οποίοι καλούνται να εξοπλιστούν από την ίδια τους την τσέπη, ενώ ο μισθός τους δεν επαρκεί καν για τα βασικά έξοδα διαβίωσης.

Πώς είναι δυνατόν να μην παρέχεται στους νέους ΕΠΟΠ ο προβλεπόμενος ιματισμός που χρειάζονται για να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους με αξιοπρέπεια και αποτελεσματικότητα;

Είναι αδιανόητο να περιμένουμε από τους νέους επαγγελματίες οπλίτες να αγοράζουν μόνοι τους τις στολές τους, τη στιγμή που ο μισθός των 800 ευρώ το μήνα δεν επαρκεί για να καλύψει ούτε τα βασικά έξοδα όπως το ενοίκιο, το ρεύμα και το νερό.

Ο πατέρας του νεαρού υπαξιωματικού αναρωτιέται πώς θα καταφέρουν αυτά τα παιδιά να είναι τυπικά και να πληρούν τα προβλεπόμενα χωρίς να επιβαρύνονται οικονομικά.

Το πρόβλημα της έλλειψης ιματισμού στους νέους ΕΠΟΠ δεν είναι μόνο οικονομικό. Είναι και ζήτημα ηθικής και επαγγελματικής υποχρέωσης των Ενόπλων Δυνάμεων απέναντι στους στρατιωτικούς. Η παροχή του κατάλληλου εξοπλισμού δεν είναι προαιρετική, αλλά αποτελεί βασική υποχρέωση της πολιτείας.

Το να ζητάμε από τους νέους στρατιωτικούς να βάλουν χρήματα από την τσέπη τους για να αγοράσουν τις στολές, τους υποβάλλει σε αχρείαστη οικονομική πίεση και τους αποπροσανατολίζει από τα καθήκοντά τους.

Η λύση πρέπει να είναι άμεση και αποτελεσματική. Οι νέοι ΕΠΟΠ πρέπει να λαμβάνουν τον προβλεπόμενο ιματισμό χωρίς καθυστερήσεις και χωρίς εξαιρέσεις. Είναι κρίμα να βλέπουμε νέους ανθρώπους που έχουν επιλέξει να υπηρετήσουν την πατρίδα τους, να βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοιου είδους προβλήματα. Η πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να λάβουν υπόψη τις ανάγκες αυτών των νέων και να τους παρέχουν όλα τα απαραίτητα εφόδια ώστε να εκτελούν τα καθήκοντά τους με αξιοπρέπεια και αφοσίωση.

Είναι αδιανόητο οι νέοι επαγγελματίες οπλίτες να επιβαρύνονται οικονομικά για να προμηθευτούν τα απαραίτητα για την εργασία τους. Οι αρμόδιοι πρέπει να βρουν άμεσα λύση στο πρόβλημα αυτό, διασφαλίζοντας ότι οι νέοι ΕΠΟΠ θα λαμβάνουν τον προβλεπόμενο ιματισμό χωρίς καθυστερήσεις και οικονομικές επιβαρύνσεις.

Είναι ζήτημα δικαιοσύνης και σεβασμού προς τους ανθρώπους που έχουν αφιερωθεί στην υπεράσπιση της χώρας.

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Το μεγάλο ερώτημα που πρέπει να απαντήσει ο γονιός, ο ΕΠ.ΟΠ. και οι συνάδελφοι του είναι τι ανάλαβε να κάνει και να κάνουν, επιλέγοντας να βολευτεί στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Αλήθεια, δεν πήγε στον Στρατό για να κυνηγά πρόσφυγες πχ. από την Παλαιστίνη που προέρχονταν από το μακελείο και το τεράστιο Έγκλημα του Ισραήλ συμμάχου του Ελληνικού αστικού κράτους;
Αλήθεια, τι δουλειά έχουν οι ΕΠ.ΟΠ. σε Ουκρανία, Αφρική και Ινδικό Ωκεανό, σε Βοσνία, Κόσοβο  και Ρουμανία, Βουλγαρία να ετοιμάζονται ενάντια στην Ρωσία;
Άρα, το θέμα δεν είναι απλός το πως είσαι ντυμένος, αλλά κυρίως τι διατάζεσαι να κάνει, τι ρόλο ανέλαβες με το να καταταγείς στον Ελληνικό Στρατό.
Άρα, ο μόνος δρόμος που ανοίγεται στους ΕΠ.ΟΠ. είναι αυτός της Αποχώρησης από τις Ένοπλες Δυνάμεις.
ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ    

2 σχόλια:

  1. Εδω και χρονια υπαρχει το προβλημα και δεν ειναι λυση καθε 6 εως 8 χρονια μια χορήγηση οταν εχεις αρκετες δραστηριότητες αλλα αυτο που δεν λενε αρκετοί που συνεχεια απαιτούν και οικονομικες θυσιες αλλα επισης δεν εκτελουν ολοι καθηκοντα γραφείου και ειναι συνεχεια σε μερεμετια μοναδος αλλα και εκτος μοναδος για πολιτικα συμφέροντα που θελουν να παρουν Μοριοδοτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποτε ειχαμε ? Πλακα μας κανει τοσα χρονια λεμε και λεμε που δεν ειμαστε και σε γραφειο αλλα κανουμε και εξυπηρέτηση συνεχεια για να παρει τα μορια ο καθε δκτης που στο τελος δεν υπαρχει ουτε δειγμα ενα οχημα να κινητέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή