Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Οι αποστολές υψηλού ρίσκου για τη φρεγάτα ΨΑΡΑ, οι αμερικανικές προειδοποιήσεις και οι «διαρροές» ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ

Militaire 
Οι Αμερικανοί ως γνωστόν είναι φίλοι μας αν και δεν συνηθίζουν να μας το δείχνουν…Στην Ερυθρά Θάλασσα πάντως φροντίζουν να μας ειδοποιούν για τις απειλές εναντίον της ελληνικής φρεγάτας ΨΑΡΑ που αυτή την περίοδο επιχειρεί στην περιοχή…

Η ελληνική φρεγάτα αναλαμβάνει αποστολές υψηλού ρίσκου και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, αναλαμβάνει συνοδεία πλοίων ισραηλινών συμφερόντων. Αυτό την καθιστά στόχο των Χούθι, αν και υπάρχουν βάσιμες…υποψίες ότι δεν θέλουν να μας χτυπήσουν. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι υπήρξαν περιπτώσεις που θα μπορούσαν να το κάνουν…

Οι Αμερικανοί πάντως μας έχουν προειδοποιήσει για κινδύνους που απείλησαν τη φρεγάτα. Μόλις προχθές ειδοποίησαν για πυραυλική απειλή. Το πλήρωμα τέθηκε σε πλήρη ετοιμότητα, ο πύραυλος ευτυχώς «προσπέρασε».

Το σύστημα αντι-drones που έχει τοποθετηθεί στα ΨΑΡΑ έχει λειτουργήσει μέχρι στιγμής καλά και γι΄ αυτό το ΠΝ ,λένε οι πληροφορίες ,σκέφτεται να προμηθευτεί και ένα δεύτερο.

Στο ΓΕΕΘΑ και στο ΓΕΝ πάντως καλό θα είναι επιτέλους να σοβαρευτούν και να αφήσουν στην άκρη τις αστείες διθυραμβικές διαρροές που κάνουν. Τα δημοσιεύματα που προκύπτουν απ΄ αυτές τα διαβάζουν και στην Ερυθρά Θάλασσα και θυμώνουν πολύ. Όταν νιώθεις ότι σε εκθέτουν με μεγάλο ρίσκο σε μια αποστολή , είναι σίγουρο στενάχωρο και εξοργιστικό να διαβάζεις διθυραμβικές ανακρίβειες.

Στο ΓΕΕΘΑ και στο ΓΕΝ γνωρίζουν ότι γνωρίζουμε τι πραγματικά συμβαίνει…

΄Όταν με το καλό όλη αυτή η περιπέτεια τελειώσει κι ελπίζουμε ότι θα τελειώσει καλά, ίσως θα έπρεπε κάποιος να εξηγήσει -πρωτίστως στα πληρώματα των φρεγατών- προς τι η επιμονή σε τόσο μεγάλο ρίσκο. Ο κ.Δένδιας έχει τη φήμη λογικού ανθρώπου και σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με τον…τζόγο. Γιατί λοιπόν εν γνώση του επιμένει να ρισκάρει ,όταν έχει προηγηθεί και η Λιβύη, είναι ένα εύλογο ερώτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου