Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Σε κρίσιμη κατάσταση νεοσύλλεκτος στρατιώτης - πιθανόν υπέστη θερμοπληξία

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Απαιτούμε για μια ακόμη φορά από τον ΑΓΕΕΘΑ Χούπη να λάβει μέτρα για τον καύσωνα.
Δεν είναι δυνατόν να εκτελούνται ασκήσεις και να γίνονται εργασίες εκθέτοντας την Υγεία και την Ζωή φαντάρων και χαμηλόβαθμων στελεχών σε τόσο μεγάλο κίνδυνο.

Σε κρίσιμη κατάσταση νεοσύλλεκτος στρατιώτης της Ε.Φ

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος ο 17χρονος στρατιώτης από τη Λάρνακα, ο οποίος την Παρασκευή αφού αισθάνθηκε αδιαθεσία, έχασε τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο εθνοφρουρός παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική και είναι πιθανό το ενδεχόμενο να υπέστη θερμοπληξία, λόγω της αφόρητης ζέστης που επικρατεί και κρίθηκε απαραίτητη η μηχανική υποστήριξη.

Σημειώνεται πως, την περασμένη εβδομάδα από τη Δευτέρα 8 Ιουλίου μέχρι την Παρασκευή 12 Ιουλίου, κατατάγηκαν οι νεοσύλλεκτοι της σειράς 2024 ΕΣΣΟ στα ΚΕΝ Λάρνακας, Λεμεσού, ενώ από την Τετάρτη 10 μέχρι την Παρασκευή 12 Ιουλίου στο ΚΕΝ Πάφου.

Εξού και ο 17χρονος κατατάγηκε την τρέχουσα εβδομάδα, στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς ως καταδρομέας και μετά την πρωινή άσκηση της Παρασκευής, αισθάνθηκε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις τους.

Ο εθνοφρουρός μεταφέρθηκε άμεσα στο Γενικό Nοσοκομείο Λάρνακας και στη συνέχεια λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας του, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου και διασωληνώθηκε.

Τον 17χρονο οπλίτη επισκέφθηκαν ο υπουργός Άμυνας, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, καθώς και ο υπουργός Υγείας, οι οποίοι βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενημερώνοντας τον για την κατάσταση της υγείας του νεαρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου