Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Η Μέση Ανατολή σε Αναμμένα Κάρβουνα: Τι Σχεδιάζει το Ιράν

Armyvoice News
Θα μπορούσε να υπάρξει μακρά αναμονή για τα αντίποινα του Ιράν κατά του Ισραήλ, δήλωσε, την Τρίτη, ο εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν Αλιμοχαμάντ Ναϊνί.

Η Μέση Ανατολή προετοιμάζεται για τα αντίποινα του Ιράν για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη στις 31 Ιουλίου. Το Ισραήλ δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε διαψεύσει ότι βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία.

«Ο χρόνος είναι υπέρ μας και η περίοδος αναμονής για αυτή την απάντηση θα μπορούσε να είναι μεγάλη», δήλωσε ο Ναϊνί, αναφερόμενος σε πιθανά αντίποινα κατά του Ισραήλ. Πρόσθεσε ότι «ο εχθρός» θα πρέπει να περιμένει μια υπολογισμένη και ακριβή απάντηση.

Οι Ιρανοί ηγέτες σταθμίζουν τις συνθήκες και η απάντηση της Ισλαμικής Δημοκρατίας μπορεί να μην είναι μια επανάληψη προηγούμενων επιχειρήσεων, συμπλήρωσε, σύμφωνα με τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το Ιράν και η Χαμάς κατηγόρησαν το Ισραήλ ότι πραγματοποίησε το χτύπημα που σκότωσε τον Χανίγια λίγες ώρες αφότου συμμετείχε στην ορκωμοσία του νέου Προέδρου του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ζητήσει από τους συμμάχους που έχουν δεσμούς με το Ιράν να το πείσουν να αποκλιμακώσει τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή, καθώς ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν βρίσκεται στην περιοχή για να πιέσει για πρόοδο προς την κατεύθυνση της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.

Ο Ναϊνί δήλωσε ότι η Τεχεράνη υποστηρίζει κάθε κίνηση που οδηγεί στον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και βοηθά τον λαό της, αλλά πρόσθεσε: «Δεν θεωρούμε τις ενέργειες των ΗΠΑ ειλικρινείς. Θεωρούμε ότι οι ΗΠΑ είναι μέρος του πολέμου (στη Γάζα)».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου