Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

5η ΕΜΑ: Εργασίες αφαίρεσης Καρκινογώνου αμίαντου χωρίς προφυλάξεις

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Στην 5η ΕΜΑ (ΕΛΔΥΚ 3/1 ΔΕΜ) κινδυνεύουμε από εργασίες αφαίρεσης αμίαντου που γίνονται σε κτίρια. Αυτές οι εργασίες πραγματοποιούνται χωρίς τη χρήση ειδικού συνεργείου και χωρίς την εφαρμογή των απαραίτητων προφυλάξεων, κάτι που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία στρατιωτών και στελεχών.
Ο αμίαντος είναι ένα υλικό γνωστό για τις σοβαρές του επιπτώσεις στην υγεία. 
Όταν οι ίνες του αμίαντου διασπώνται και εισπνέονται, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες, όπως:

Αμιάντωση (Asbestosis): Μια χρόνια πάθηση των πνευμόνων που προκαλείται από την εισπνοή ινών αμίαντου, οι οποίες προκαλούν ουλές στον πνεύμονα, μειώνοντας την αναπνευστική ικανότητα και οδηγώντας σε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Μεσοθηλίωμα: Ένας επιθετικός και συνήθως θανατηφόρος τύπος καρκίνου που επηρεάζει τον ιστό που περιβάλλει τους πνεύμονες, την καρδιά και τα κοιλιακά όργανα, σχεδόν πάντα ως αποτέλεσμα της έκθεσης στον αμίαντο.

Καρκίνος των πνευμόνων: Η έκθεση στον αμίαντο αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των πνευμόνων, ιδίως σε συνδυασμό με το κάπνισμα.

Είναι άκρως ανησυχητικό το γεγονός ότι οι εργασίες αυτές γίνονται χωρίς να έχει ληφθεί κανένα μέτρο ασφαλείας, αφήνοντας τους ανθρώπους εκτεθειμένους σε αυτές τις σοβαρές απειλές. Η αφαίρεση του αμίαντου πρέπει να γίνεται μόνο από εξειδικευμένα συνεργεία που έχουν εκπαιδευτεί να ακολουθούν αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας, ώστε να αποφεύγεται η διασπορά των ινών και να προστατεύεται η υγεία όλων.

Ζητούμε να διακοπούν οι εργασίες μέχρι να εφαρμοστούν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας και να χρησιμοποιηθούν εξειδικευμένα συνεργεία για την αφαίρεση του αμίαντου, διασφαλίζοντας έτσι την υγεία και την ασφάλεια όλων των ατόμων στο στρατόπεδο. 
Πρέπει να μοιραστούν ειδικές μάσκες και να απομακρύνουν οι στρατιώτες από τις εργασίες.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες;
Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του Αρχηγού ΓΕΣ Κωστίδη για να σταματήσουν οι επικίνδυνες αυτές εργασίες που απειλούν τόσους νέους ανθρώπους.
Οι στρατηγοί και οι υπουργοί θα έθεταν σε τέτοιο θανάσιμο Κίνδυνο τα παιδιά τους;
Πρώτο μέλημα όλων έπρεπε να είναι η προστασία της Ανθρώπινης Υγείας και Ζωής.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

1 σχόλιο:

  1. Αν είναι δυνατόν! Τι αδιαφορια είναι αυτή;;; ανόητοι άνθρωποι που γίνονται επικίνδυνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή