Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Στις εφημερίες του ΕΣΥ τα στρατιωτικά νοσοκομεία! Ποιο είναι το «μυστικό»

Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να εντάξει τα στρατιωτικά νοσοκομεία στις εφημερίες του ΕΣΥ. Για την ακρίβεια ο πρωθυπουργός φέρεται να είναι αμετακίνητος σε αυτή του την άποψη. Ακόμη και ο υπουργός Υγείας Α.Γεωργιάδης που μετρά τα «ψηφαλάκια», καταλαβαίνει ότι μια τέτοια απόφαση θα προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στους στρατιωτικούς, στους οποίους δεν έχουν αφήσει τίποτα άλλο πέρα από τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Η απαξίωση τους βέβαια είναι δεδομένη και μάλλον όχι τυχαία. Να αναφέρουμε ότι το ΝΝΑ σταματά να κάνει ακόμη και επεμβάσεις καταρράκτη , μια οφθαλμολογική επέμβαση ρουτίνας ,λόγω έλλειψης υλικών.

Κάποιοι αποδίδουν την εμμονή Μητσοτάκη να διαλύσει τα στρατιωτικά νοσοκομεία στην κόντρα που έχει με τον ΥΕΘΑ Νίκο Δένδια, αλλά αυτή είναι μάλλον η παραπολιτική εξήγηση του θέματος.

Η πραγματική αιτία είναι άλλη και έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση ιδιωτών στο χώρο της υγείας, αλλά και την επικοινωνία της κυβέρνησης. Ο γγ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Παναγιώτης Παπανικολάου εξηγεί πως έχει το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου