Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Το Ισραήλ συνεχίζει το μακελειό στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη

Ο ισραηλινός στρατός εξακολουθεί να σπέρνει τον θάνατο στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη.

Στην πόλη Μπέιτ Λαχία στα βόρεια της Λωρίδα της Γάζας, ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη χτύπησαν μια ομάδα αμάχων, σκοτώνοντας έξι και τραυματίζοντας άλλους.

Από το πρωί έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 27 παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας, από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Η βάρβαρη ισραηλινή επίθεση έχει προκαλέσει από τις 7 Οκτώβρη τον θάνατο 40.738 παλαιστινίων και τον τραυματισμό 94.154.

Χιλιάδες θύματα εξακολουθούν να αγνοούνται, καθώς είναι θαμμένα κάτω από τα ερείπια ή διάσπαρτα στους δρόμους και οι ομάδες διάσωσης εμποδίζονται από τους συνεχείς βομβαρδισμούς.

Οι εικόνες της φρίκης συγκλονίζουν και δεν πρέπει να τις συνηθίσει κανείς! Το Ισραήλ διεξάγει μια απίστευτη σφαγή με τη στήριξη των ευρωατλαντικών συμμάχων του, ανάμεσα τους και η ελληνική κυβέρνηση που θεωρεί «στρατηγικό εταίρο» το κράτος – δολοφόνο.

Το βίντεο με τον πατέρα που θρηνεί τις νεκρές κόρες του είναι γροθιά στο στομάχι.
Ο ισραηλινός στρατός διαλύει τα πάντα στη Δυτική Όχθη

Στη Δυτική Όχθη ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει την επίθεση για πέμπτη ημέρα. Οι δολοφονικές επιχειρήσεις εστιάζονται κυρίως στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν, όπου ο ισραηλινός στρατός διαλύει τα πάντα.

Οι κατοχικές δυνάμεις ανάγκασαν πολλές οικογένειες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στον προσφυγικό καταυλισμό. Πολλά από τα σπίτια μετατρέπονται σε στρατιωτικά φυλάκια.

Από την έναρξη της επίθεσης στη Δυτική Όχθη στα μέσα της εβδομάδας, τη σφοδρότερη των τελευταίων είκοσι ετών, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 22 Παλαιστίνιοι.
Νεκροί τρεις ισραηλινοί στρατιώτες από ένοπλη επίθεση

Στο νότιο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, τρεις ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από ένοπλη επίθεση. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε έναν Παλαιστίνιο που ήταν «ύποπτος» για την επίθεση. Ο άνδρας «ταμπουρώθηκε σε ένα συγκρότημα κατοικιών» και «εξουδετερώθηκε επί τόπου», σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Με αφορμή αυτή την επίθεση, ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας, Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, έκανε νέες ανατριχιαστικές δηλώσεις. «Αντί να απελευθερώσουμε τους τρομοκράτες, πρέπει να τους ρίξουμε μια σφαίρα στο κεφάλι», είπε ο Μπεν Γκβιρ.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου 650 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τον ισραηλινό στρατό ή από τους εποίκους από τις 7 Οκτωβρίου, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους 23 Ισραηλινοί, μεταξύ των οποίων στρατιώτες και αστυνομικοί.
alt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου