Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Καταγγελία για διάσκεψη ισραηλινών φορέων στην Κω

Καπνός από πυραυλικό χτύπημα του Ισραήλ στην πόλη της Γάζας το καλοκαίρι του 2014.

Καταγγελία για διάσκεψη ισραηλινών φορέων στην Κω
Πηγή: BDS Greece

Το BDS Greece καταγγέλλει στην ελληνική κοινή γνώμη την 25η Διάσκεψη της INTERSPEECH ισραηλινών πανεπιστημιακών φορέων που διεξάγεται στην Κω της Δωδεκανήσου από την 1η έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2024, ως αδιαμφισβήτητα εμπλεκόμενη στη συνεχιζόμενη γενοκτονία στη Γάζα.

Τόσο οι φορείς που φέρουν την ευθύνη της διοργάνωσης, όπως το Πανεπιστήμιο Bar-Ilan και το τεχνικό κολλέγιο AFEKA, όσο και οι βασικοί χρηματοδότες της συνδιάσκεψης, όπως ενδεικτικά η Meta, η Google και η Amazon, ενέχονται ευθέως για εμπλοκή στη διενεργούμενη από το Ισραήλ γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, που συνεχίζεται για 11ο μήνα και που καταδίκασε απερίφραστα το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, δημιουργώντας έννομη υποχρέωση σε όλους τους διεθνείς θεσμούς και επίσημους φορείς, όχι μόνο απεμπλοκής από οιουδήποτε χαρακτήρα επιχείρηση που συνδράμει άμεσα ή έμμεσα το συνεχιζόμενο έγκλημα της γενοκτονίας, αλλά και παρεμπόδισης κάθε τέτοιας ενέργειας ή επιχείρησης.

Για το Πανεπιστήμιο Bar-Ilan, είναι γνωστό και έχει ήδη καταγγελθεί από το Διεθνές κίνημα BDS ότι «συνεργάζεται στενά με τη Shin Bet, τις διαβόητες υπηρεσίες ασφαλείας του Ισραήλ, οι οποίες έχουν καταδικαστεί από τον ΟΗΕ […] για τη χρήση βασανιστηρίων και άλλων παράνομων βίαιων τακτικών ανάκρισης. Η δε σχολή Μηχανικών του Bar Ilan συνεργάζεται με τον ισραηλινό στρατό και με την Elbit Systems, τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής όπλων του Ισραήλ». Πρόσθετα ίδρυσε το «Κολλέγιο της Ιουδαίας και Σαμάρειας» (όπως αποκαλείται από τους σιωνιστές η παλαιστινιακή Δυτική Όχθη), το «ανεξάρτητο Πανεπιστήμιο Ariel» σήμερα, το οποίο βρίσκεται στον ομώνυμο παράνομο ισραηλινό εποικισμό στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

Το δε κολλέγιο AFEKA, δηλώνει επίσημα τη στήριξή του στο γενοκτονικό πόλεμο, με τη λήψη πρωτοβουλιών στήριξης της πρώτης γραμμής, όπως διάθεσης διακεκριμένων αποφοίτων μηχανικών, δημιουργίας ταμείου έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης του πολέμου, ειδικό πρόγραμμα στήριξης του ισραηλινού στρατού και πακέτα φροντίδας για τους ισραηλινούς στρατιώτες. Ας σημειωθεί ότι διαφημίζει πως το 42% των φοιτητών του AFEKA πολεμάει στην πρώτη γραμμή.

Στον ίδιο παρονομαστή βρίσκονται και οι χρηματοδότριες εταιρείες της Διάσκεψης Interspeech 2024, Amazon και Google, οι οποίες ενέχονται για το Project Nimbus, με το κοινό συμβόλαιο ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχουν συνάψει με την ισραηλινή κυβέρνηση και τον ισραηλινό στρατό κατοχής. Για ευθεία εμπλοκή στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού ενέχεται και η γνωστή εταιρεία Meta, η οποία με το WhatsApp συνέβαλε στη δημιουργία και χρήση από το Ισραήλ του υποβοηθούμενου από τεχνητή νοημοσύνη συστήματος «Lavender», με το οποίο ο κατοχικός στρατός εντοπίζει «υπόπτους» στη Λωρίδα της Γάζας – πρακτικά ένα σύνολο 37.000 Παλαιστινίων – πριν τους στοχοποιήσει και δολοφονήσει.

Αγανάκτηση, τέλος, προκαλεί η εμπλοκή της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου, η οποία συμμετέχει ως χρηματοδότρια της εν λόγω διάσκεψης, στο πλαίσιο προφανώς της στήριξης του Ισραήλ και κατά συνέπεια της γενοκτονικής του επιχείρησης από την ελληνική κυβέρνηση, ερχόμενη σε ευθεία αντίθεση με τα κελεύσματα του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

Το BDS Greece καλεί τον λαό της Κω και όλους τους δημοκρατικούς φορείς και οργανώσεις που στεγάζονται και δρουν στο νησί, να καταγγείλουν τη διενέργεια αυτής της Διάσκεψης και να την μποϊκοτάρουν, η οποία εμπλέκεται κατάδηλα με το γενοκτονικό Ισραήλ και τη στρατιωτική, δολοφονική μηχανή του.

ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ – ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
BDS Greece
Ιστοσελίδα: www.bdsgreece.net
Επικοινωνία: info@bdsgreece.net
Twitter: @BDSGreece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου