Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΕΝΕΝ: Ανοιχτή δράση ενάντια στην Motor Oil, τροφοδότη καυσίμων του Ισραηλινού στρατού

Η επιχείρηση MOTOR OIL και το λιμάνι των Αγίων Θεοδώρων στην Κόρινθο με τα διυλιστήρια της οικογένειας Βαρδινογιάννη αποδεικνύονται ως βασικός τροφοδότης στον ανεφοδιασμό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που επιχειρούν στην Μέση Ανατολή, αλλά και της πολεμικής αεροπορίας του κράτους δολοφόνου, στην σφαγή που διαπράττει σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης. Αυτό σημειώνει η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ.

Πλατιά σύσκεψη Εργατικών Σωματείων, Συλλογικοτήτων και φορέων στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (Ομηρίδου Σκυλίτση 19, στον 2ο όροφο) στις 10/9/2024, στις 7:00 μ.μ.

Δεκάδες τυχοδιώκτες εφοπλιστές εξακολουθούν να εφοδιάζουν με καύσιμα και εμπορεύματα τον ισραηλινό κατοχικό στρατό στέλνοντας καθημερινά τα πληρώματα στο στόμα του λύκου, είτε σε ισραηλινά λιμάνια, είτε στην Ερυθρά Θάλασσα και όπου αλλού οσμίζονται τα υπερκέρδη!

Στις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων Βαρδινογιάννη (MOTOR OIL) έχουν πάει για στρατιωτικά καύσιμα τα γνωστά πλέον Δ/Ξ «OVERSEAS SUN COAST» και «OVERSEAS SANTORINI» που ανήκουν στην αμερικανική ναυτιλιακή εταιρία OVERSEAS SHIPHOLDING GROUP.
Είναι τα πλοία του θανάτου που τροφοδοτούν τακτικά με ειδικού τύπου στρατιωτικά καύσιμα την ισραηλινή πολεμική αεροπορία με βάση τη συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων ΗΠΑ – Ισραήλ.

Η MOTOR OIL και ο Βαρδινογιάννης έχουν συνάψει πολυετή συμφωνία για την τροφοδότηση καυσίμων προς την υπηρεσία εφοδιασμού Άμυνας του Αμερικανικού Πενταγώνου.

Από το 2008 έως σήμερα η αξία των συμβολαίων που έχει εισπράξει ο Βαρδινογιάννης ξεπερνάει τα 5,5 δισ. δολάρια, ενώ τους τελευταίους 12 μήνες έφθασαν τα 429 εκατ. δολάρια!

Το αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα, λαϊκοί φορείς και συλλογικότητες και το κίνημα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό πρέπει άμεσα να πάρει πρωτοβουλία, να οργανώσει και να κινητοποιήσει τον λαό ώστε να βάλουμε τέλος στην επαίσχυντη συμφωνία για την τροφοδότηση του γενοκτονικού ισραηλινού στρατού που καθημερινά διαπράττει δεκάδες δολοφονίες αμάχων παιδιών και γυναικών ξεπερνώντας πλέον τους 40.000 νεκρούς, από την έναρξη του πολέμου κατά του παλαιστινιακού λαού στην Γάζα και στην Δυτική όχθη.

Για τον σκοπό αυτό η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ πραγματοποιεί πλατιά σύσκεψη Εργατικών Σωματείων, Συλλογικοτήτων και φορέων στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (Ομηρίδου Σκυλίτση 19, στον 2ο όροφο) στις 10/9/2024, στις 7:00 μ.μ.

Καλούμε την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά να μπει επικεφαλής αυτής της αγωνιστικής κινητοποίησης.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου