Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Ντύνουν και τις φτωχές γυναίκες στα χακί!

Στην Κύπρο ντύνουν στα χακί και τις γυναίκες οι οποίες καλούνται στην Εθνική Φρουρά.
Την απόφαση της Κυβέρνηση όπως και οι γυναίκες, με τη συμπλήρωση του κύκλου φοίτησης τους στα Λύκεια και τις Τεχνικές Σχολές, έχουν τη δυνατότητα εθελοντικής κατάταξης στην Εθνική Φρουρά, με ελάχιστη θητεία τους έξι μήνες και μέγιστη τους 14 μήνες.
Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακή Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι το θέμα αυτό θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου σε λίγες μέρες.
Σε χαιρετισμό του στην επετειακή εκδήλωση, με θέμα «60 χρόνια Εθνικής Φρουράς» που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε :

Πέραν του κοινωνικού έργου που επιτελεί σήμερα η Εθνική Φρουρά είναι πρωταγωνιστής στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, στην πυρόσβεση, σε ασκήσεις έρευνας και διάσωσης και σε ό,τι έχει ζητηθεί από την κυπριακή πολιτεία.
Είναι μέσα σε αυτό το πλαίσιο, που πολύ σύντομα – θέλω να το ανακοινώσω απόψε – από το 2025, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου σε λίγες μέρες, και ελπίζω – απευθύνομαι στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας – να περάσει γρήγορα, και από την άμυνα, και οι κοπέλες θα έχουν τη δυνατότητα εθελοντικής κατάταξης στην Εθνική Φρουρά, όπως οι άρρενες, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Λυκείου και των Τεχνικών Σχολών που φοιτούν.
Θα μπορούν εθελοντικά να υπηρετήσουν την Εθνική Φρουρά, με ελάχιστη θητεία τους έξι μήνες και μέγιστη τους 14 μήνες, όπως οι άρρενες συμμαθητές τους στους 14 μήνες.

Είναι πιθανό τις επόμενες μέρες να ανακοινωθούν διάφορα κίνητρα προκειμένου οι νέες γυναίκες να καταταγούν.

Ουσιαστικά ο Ελληνοκύπριος Πρόεδρος περιγράφει τον νέο ρόλο της Εθνικής Φρουράς που με την δωρεάν εργασία των στρατιωτών καλύπτουν τρύπες του Κυπριακού κράτους, ενώ παράλληλα κυνηγά πρόσφυγες και συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.
Είναι το επιχειρηματικό Κυπριακό κράτος Άμυνας/Ασφάλειας που έχει μετατραπεί σε πολεμικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστών Βρετανών-Αμερικανών και ΝΑΤΟ, πολύτιμος σύμμαχος του Κράτους Δολοφόνου Ισραήλ.
Χαρακτηριστική η συμβολή του εναντίον του λαού του Λιβάνου, της Παλαιστίνης και της Υεμένης.
Ενώ παράλληλα οξύνεται ο ανταγωνισμός με την Τουρκία για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα.
Αυτοί οι λόγοι οδηγούν στην ενδυνάμωση του μιλιταρισμού, στις αυξημένες πολεμικές δαπάνες.
Αυτοί είναι οι λόγοι που και οι νεαρές φτωχές κοπέλες επιδιώκεται να ντυθούν στα χακί για να αποτελέσουν τους Αναλώσιμους για να αυξηθούν τα κέρδη εφοπλιστών, επιχειρηματιών της ενεργειακής βιομηχανίας και των ιμπεριαλιστών.
Το Αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να παρέμβει ενάντια σε αυτούς τους πολεμικούς και μιλιταριστικούς σχεδιασμούς.
ΟΧΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
  Κανένας νέος και νέα να μην καταταγούν Μισθοφόροι Στρατιώτες ΟΒΑ και ΕΠ.ΟΠ.
Κανένας μαθητής να μην δηλώσει Στρατιωτικές Σχολές.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου