Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Φοιτητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κρήτη: Όχι στη συνεργασία πανεπιστημίων με βιομηχανίες όπλων του Ισραήλ

▸Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη απέναντι από το πολιτιστικό κέντρο Ηρακλείου Κρήτης, στην οποία συμμετείχε η Αttack στα ΑΕΙ, ενάντια στην μετατροπή των πανεπιστημίων σε επιχειρήσεις που υποστηρίζουν το πολεμικό κεφάλαιο των πολυεθνικών. Την ίδια μέρα ξεκίνησε στο Ηράκλειο ένα ακαδημαϊκό συμπόσιο με κύριο διοργανωτή το ίδρυμα Technion.

Όπως ενημερώνει το σχήμα της Τραβέρσο-Attack στο Πολυτεχνείο Κρήτης το Technion αποτελεί πρωτεργάτη στη γενοκτονία που συντελείται στη Γάζα έναντι του λαού της Παλαιστίνης, καθώς συνεργάζεται με τις δύο μεγαλύτερες βιομηχανίες όπλων του Ισραήλ, για την ανάπτυξη οπλικών συστημάτων που προμηθεύουν το ΝΑΤΟ η που χρησιμοποιούνται πιο άμεσα για την γενοκτονία της Παλαιστίνης. Σκοπός της κινητοποίησης της Τετάρτης ήταν να γίνει μποϊκοτάζ στο συμπόσιο που δίνει έδαφος στην συνεργασία του Technion με ορισμένους καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης!

Όπως σημειώνουν οι φοιτητές/ριες : «Είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας των πανεπιστημίων μας με ινστιτούτα που παίζουν καθοριστικό ρόλο στο έγκλημα που διεξάγεται στη Γάζα από τον περασμένο Οκτώβρη! Θέλουμε τα πανεπιστήμια μας να παράγουν έργο για τον λαό και τις κοινωνικές ανάγκες και όχι να ενισχύουν καθεστώτα που συντελούν γενοκτονίες σε κάποιο άλλο μέρος του κόσμου»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου