Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΞΩ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ: ΑΜΕΣΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΚΠΑ - LOCKHEED MARTIN

Την Πέμπτη 5/9 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και μεγάλη μαζικότητα η κινητοποίηση των Φοιτητικών συλλόγων στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ, απαιτώντας την λήξη της συνεργασίας του ΕΚΠΑ με την δολοφονική εταιρεία παραγωγής οπλικών συστημάτων Lockheed Martin, με την συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων της ΣΘΕ αλλά και όλης της Αθήνας.
Οι φοιτητικοί σύλλογοι έκαναν ξεκάθαρο ότι δεν ανεχόμαστε, δεν δεχόμαστε καμία συνεργασία με εταιρείες που κερδοφορούν από το αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού, απαιτώντας εδώ και τώρα την διακοπή της οποιαδήποτε συνεργασίας του ΕΚΠΑ με την πολυεθνική μεγαθήριο Lockheed Martin, που έχει λάβει δεκάδες εκατομμύρια για την συνεχόμενη στήριξη του δολοφονικού στρατού κατοχής του Ισραήλ.
Μάλιστα, έπειτα από συνάντηση με τον αντιπρύτανη Ευσταθόπουλο, βρεθήκαμε για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με την γνωστή και συχνά εφαρμοσμένη τακτική του ΕΚΠΑ “δεν γνωρίζω, δεν ευθύνομαι”. Ακόμη και αφού αναφέραμε δημοσιεύματα από την επίσημη ιστοσελίδα του ΕΚΠΑ, ο ίδιος μας διαβεβαίωσε πως “δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει καμία συνεργασία, και δεν έχει υπογραφεί τίποτα”, και όταν αναφέραμε το πρόγραμμα υποτροφιών της Lockheed Martin στο τμήμα Αεροδιαστημικής του πανεπιστημίου, προφανώς και “ενημερωθήκαμε” πως κάτι τέτοιο δεν υπάρχει.
Ανεξαρτήτως της χυδαίας στάσης της πρυτανείας, οι φοιτητικοί σύλλογοι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλάι του Παλαιστινιακού λαού, διεκδικώντας την άμεση λήξη οποιασδήποτε συνεργασίας με την Lockheed Martin.
Δεν θα δεχθούμε το δυστοπικό μέλλον που επιχειρούν να μας επιβάλλουν, στο οποίο η έρευνα που θα παράγουμε θα χρησιμοποιείται για να παράγει οπλικά συστήματα και πολεμικό εξοπλισμό, για να σφαγιάζει τους λαούς. Απαιτούμε γνώση και έρευνα για τις κοινωνικές ανάγκες, και όχι για τους πολέμους του κεφαλαίου!

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΚΑΜΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΙΣΡΑΗΛ
ΑΜΕΣΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΚΠΑ - LOCKHEED MARTIN
ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου