Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία οι συλληφθέντες στο ΕΜΠ


Να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία οι συλληφθέντες στο ΕΜΠ

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ-ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΕΜΠ

Την Παρασκευή 27/9/2024 το ΕΜΠ διοργάνωσε στο κτίριο του ΕΜΠ της οδ. Πατησίων την καθιερωμένη φιέστα «βραδιά του ερευνητή». Όπως κάθε χρόνο στο κέντρο της βρίσκεται η προώθηση της έρευνας από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα για όφελος των επιχειρήσεων.

Θέση σε αυτή την «γιορτή» είχαν εταιρείες-χορηγοί, όπως η Motor Oil που προμηθεύει από τα διυλιστήρια της στους Αγ. Θεοδώρους καύσιμα τον αμερικάνικο στόλο για τον ανεφοδιασμό των πολεμικών δολοφονικών επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού σε Παλαιστίνη, Λίβανο, Υεμένη. Θέση είχαν οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν κατακλύσει το χώρο έξω και μέσα του ΕΜΠ, με κάλεσμα του πρύτανη Ι.Χατζηγεωργίου! Θέση είχαν κυβερνητικοί παράγοντες, όπως ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Στραϊκούρας.

Θέση όμως στη «βραδιά του ερευνητή» δεν είχαν οι ίδιοι οι ερευνητές-τριες και το σωματείο τους και φοιτητές-τριες. Μετά από κάλεσμα του σωματείου τους άνοιξαν πανό στο χώρο της εκδήλωσης για να διαμαρτυρηθούν για τις εργασιακές συνθήκες που βιώνουν και την εμπλοκή- συμβολή της πανεπιστημιακής έρευνας στους πολεμικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, του ΝΑΤΟ, του Ισραήλ και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

Άγρια καταστολή ακολούθησε στο χώρο που βρίσκονταν εκατοντάδες άνθρωποι, καθηγητές σχολείων με μαθητές, οικογένειες με παιδιά και πολλοί ακόμα. Έγιναν προσαγωγές των ερευνητών στη ΓΑΔΑ που μετατράπηκαν σε συλλήψεις για 11. Σήμερα Σάββατο στις 12 το μεσημέρι οδηγούνται στο Αυτόφωρο στα δικαστήρια της οδ. Ευελπίδων.

Το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση- ΣΕΡΕΤΕ- καταγγέλλει ότι «στο χώρο του ΕΜΠ άντρες της ασφάλειας κυκλοφορούσαν με καρτελάκια της διοργάνωσης. Την ώρα που άνοιγαν οι πόρτες, μετά από εντολή και χωρίς καμία αφορμή και αιτία, προχώρησαν σε συλλήψεις διαμαρτυρομένων φοιτητών, εντός και εκτός του χώρου. Το σωματείο μας αφού συγκέντρωσε τις δυνάμεις του, προσπάθησε να βρει τρόπο να παρέμβει στη Βραδιά του Ερευνητή για να εκφράσει τα χρόνια προβλήματα του κλάδου της έρευνας και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στην προσπάθεια του αυτή βρήκε κλειστές πόρτες. Μετά από διαμαρτυρία, καταφέραμε να μπούμε στο χώρο και να εκφράσουμε τα αιτήματα μας στους διοργανωτές και τις πρυτανικές αρχές. Τη στιγμή που μιλάγαμε, απρόκλητα και χωρίς καμία αιτία, δυνάμεις της ΟΠΚΕ εισέβαλαν μέσα στο γεμάτο κτήριο από ερευνητές φοιτητές και μαθητές, ξυλοκοπώντας μέλη μας και συλλαμβάνοντας μέλος του ΔΣ του Σωματείου μας.»

Είναι φανερό ότι και αυτές οι συλλήψεις εντάσσονται στο γενικότερο σχέδιο τρομοκράτησης, φίμωσης, ποδηγέτησης για επιβολή ενός αυταρχικού ολοκληρωτισμού προκειμένου να εξυπηρετηθούν η άνευ αντιδράσεων εξυπηρέτηση της αντιλαϊκής επίθεσης, της συμμετοχής της Ελλάδας στους πολέμους που είναι σε εξέλιξη και γενικεύονται, στην μετατροπή των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σε υποχείρια της κυβερνητικής, νατοϊκής μηχανής και των επιχειρηματικών ομίλων.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των 11 συλληφθέντων και την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία. Αλληλεγγύη

Κ.Ε.Δ.Δ.Α. - Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη

Σχετικές αναρτήσεις-βίντεοhttps://www.facebook.com/researchers.union

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου