Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Λωρίδα της Γάζας: Το Ισραήλ βομβάρδισε το νοσοκομείο Αλ Άκσα με πύραυλο κατασκευασμένο από τον Αμερικάνικο Στρατό


Ο πύραυλος AGM 114 F που έπληξε το νοσοκομείο στη Γάζα

Στόχος Ισραηλινών πυρών έγινε το νοσοκομείο Αλ Άκσα, στην περιοχή Deir el-Balah, στο κέντρο της Γάζας, μέρος το οποίο αποτελούσε καταφύγιο αμάχων από τα ισραηλινά εγκλήματα που συνεχίζονται αμείωτα.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, ένας καθοδηγούμενος πύραυλος AGM 114 F, κατασκευασμένος από τον Στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών, χτύπησε την πυκνοκατοικημένη περιοχή αφήνοντας έναν καταστροφικό κρατήρα και διασκορπίζοντας ο,τι αντικείμενο υπήρξε εντός του καταφύγιου.

Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες το νοσοκομείο Αλ Άκσα είναι ένα από τα κεντρικά νοσοκομεία της Γάζας, που πασχίζουν να παράσχουν ιατρική περίθαλψη, καθώς πολλά φάρμακα έχουν εξαντληθεί και το Ισραήλ εμποδίζει τη ροή της βασικής ιατρικής βοήθειας στη Γάζα.

Δεν αποτελεί πρώτη φορά που το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ έχει ως επίκεντρο το νοσοκομείο του Αλ-Άκσα στη Γάζα, καθώς και άλλα νοσοκομεία, που αποτελούν καταφύγια για τον άμαχο πληθυσμό των παλαιστινίων. Μάλιστα, το γεγονός ότι στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε κρατήρας πυραύλου κατασκευασμένος από τον Αμερικάνικο Στρατό, αποδεικνύει «ποιος οπλίζει το χέρι» του κράτους-δολοφόνου και του δίνει την αμέριστη στήριξη του.

Πηγή: Al Jazeera

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου