Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει» - Δυναμική πορεία για τον 37χρονο Μοχάμεντ


efsyn.gr
«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει» - Δυναμική πορεία για τον 37χρονο Μοχάμεντ
efsyn.gr
Έξω από το Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα ξεχείλισε η οργή, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν: «δολοφόνοι, δολοφόνοι, δολοφόνοι!».

Εκατοντάδες άνθρωποι έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση και την πορεία (από την πλατεία Βικτωρίας μέχρι το αστυνομικό τμήμα) διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 37χρονου Πακιστανού μετανάστη Μοχάμεντ Καμραν Ασίκ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα με εμφανή σημάδια κακοποίησης.


Με ΝΔ, Φλωρίδη και @chrisochoidis πιο πιθανό είναι να μπει φυλακή κάποιο παιδάκι δημοτικού για μπουγέλο στο διάλειμμα παρά αστυνομικός που σκότωσε άνθρωπο.#ΑΤΑγιουΠαντελεημονα #ΑΤ_Αγίου_Παντελεήμονα— Chris Avramidis (@chris_avramidis) September 27, 2024

Μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν δυνατά, ήταν πολλά κατά της αστυνομίας και της κυβέρνησης. Χαρακτηριστικά είναι τα παρακάτω: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει του λαού την πάλη θα τη σπάσει»
«ΕΛΑΣ Ελλήνων αστυνομικών, ρουφιάνων δολοφόνων και βασανιστών»
«Δεν φταίνε οι μετανάστες για την ανεργία, φταίει η κυβέρνηση και η εργοδοσία»
«Το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει»
«Δικαιοσύνη για τον Μοχαμεντ»
«Λευτεριά στη Παλαιστίνη»
«Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη»

Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι #ΑΤ_Αγίου_Παντελεήμονα pic.twitter.com/uPIO59UATY— Kyria_Rous 🍉 (@kyria_rous) September 27, 2024


Μάλιστα, έξω από το Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα (όπου είχαν στηθεί κλούβες των ΜΑΤ), οι διαδηλωτές ξεσπάθωσαν φωνάζοντας: «δολοφόνοι, δολοφόνοι, δολοφόνοι!».

Κατά τη διάρκεια της πορείας, η παρουσία των ΜΑΤ ήταν ισχυρή αλλά σε απόσταση από τους διαδηλωτές.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς, η λαϊκή συνέλευση Κολωνού Σεπολίων, άλλοι σύλλογοι και φορείς και πλήθος κόσμου.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία, η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου