Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Αφού η Τουρκία είναι σύμμαχος-χώρα τι τον θέλει ο Δένδιας τον αντι-drone θόλο και τα F-35;

Ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας παραχώρησε χθες Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024, συνέντευξη στους δημοσιογράφους Αλεξάνδρα Φωτάκη, Νίκο Φιλιππίδη και Δημήτρη Μανιάτη, στο πλαίσιο του “OT Forum” που πραγματοποιήθηκε στο ειδικά διαμορφωμένο στούντιο του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» εντός της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου έκανε αναφορά στον “anti-drone” τεσσάρων επιπέδων, o οποίος κοστίζει πανάκριβα.
Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του στα εγκαίνια του περιπτέρου των Ενόπλων Δυνάμεων όπου ο Δένδιας επεσήμανε πως τα οπλικά συστήματα που προμηθεύουν οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται εναντίον συμμάχων. Αυτή η τοποθέτηση φαίνεται να στοχεύει όχι μόνο τα γερμανικά όπλα που καταλήγουν στην Τουρκία, αλλά και τις προμήθειες αμερικανικών F-35 στην Ελλάδα, τονίζει το armyvoice.gr.
Ο υπουργός προειδοποίησε με σαφήνεια ότι το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ως συμμαχίες αξιών και αρχών, πρέπει να διασφαλίσουν ότι τα εξελιγμένα όπλα που παραδίδονται σε κράτη-μέλη δεν θα χρησιμοποιηθούν εναντίον άλλων μελών.

Πιο συγκεκριμένα ο Δένδιας είπε:

Φέτος τιμώμενη χώρα είναι η Γερμανία. Με τη Γερμανία, κυρίες και κύριοι, μας συνδέουν εταιρικοί δεσμοί και φιλία, μακρά φιλία, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αλλά θα ήθελα μιας και η Γερμανία είναι η τιμώμενη χώρα, να υπογραμμίσουμε κάτι το αυτονόητο, ότι οπλικά συστήματα που μεταβιβάζει μία χώρα του ΝΑΤΟ όπως η Γερμανία σε άλλη χώρα του ΝΑΤΟ, δεν πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται κατά συμμάχου χώρας. Πρέπει αυτή η απαγόρευση να είναι σαφώς προσδιορισμένη.

Λίγο αργότερα, επανέλαβε την πρότασή του στην συνέντευξη στο ειδικά διαμορφωμένο στούντιο του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» στη ΔΕΘ, λέγοντας:
«Ζήτησα από την τιμώμενη χώρα τη φίλη μας, εταίρο μας στην Ευρώπη και Σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ, Γερμανία να πει αυτό που ορθά ελέχθη και από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ότι όπλα δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται αυτά που δίνουμε σε μια χώρα του ΝΑΤΟ εναντίον συμμάχου χώρας του ΝΑΤΟ. Και ας το πει και για την Ελλάδα.

Στα παραπάνω θέλουμε να προσθέσουμε κάποιες πολύ σοβαρές επισημάνσεις του armyvoice.gr: 

Να θυμίσουμε ότι πολλοί ειδικοί της τεχνολογίας έχουν αποκαλύψει ότι το λογισμικό του αεροσκάφους F-35 ελέγχεται από τον κατασκευαστή του και συνεπώς υπάρχει σοβαρή πιθανότητα αν ένα ελληνικό F-35 θελήσει να βομβαρδίσει τουρκικούς στόχους, ενδέχεται…να μην πάρει ποτέ μπροστά!
Αυτό άλλωστε έχει αποτυπωθεί και σε επιστολή του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, προς την Τουρκία, όπου σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, εάν η όποια κατάσταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας δεν μπορεί να επιλυθεί με διπλωματικά μέσα, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους για να διασφαλίσουν τη νόμιμη χρήση του παρεχόμενου εξοπλισμού.

Αφού η Τουρκία είναι σύμμαχος-χώρα τι τον θέλει ο Δένδιας τον αντι-drone θόλο και τα F-35; Ποιες αμυντικές ανάγκες εξυπηρετούν αυτά τα όπλα;
Μήπως είναι μαι σαφή ομολογία ότι τα πανάκριβα αυτά οπλικά συστήματα και οι Ένοπλες Δυνάμεις που ανασυγκροτούν έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της ελληνικής άρχουσας τάξης που επιδιώκει αναβάθμιση του στρατηγικού της ρόλου μέσω της εμπλοκής της στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους της Δύσης, παγκόσμια;

1 σχόλιο:

  1. Αντί να υπάρχει κόσμος στα νησιά τους διώχνουν από για 1 Νησί και αφήνουν τους υπόλοιπους στο έλεος του Θεού,άντε τώρα να δουλέψεις με κάποιον που δεν έκανε ποτέ κάτι ( Σε σχέση με άλλα μέρη είχες ένα χέρι βοηθείας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή