Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Η πρεσβεία των Δολοφόνων του Ισραήλ "στηρίζει" το Φεστιβάλ Animation στη Σύρο (AnimaSyros 2024)

BDS Greece
Στο Φεστιβάλ Animation στη Σύρο (AnimaSyros 2024) που θα διεξαχθεί 23 με 29 Σεπτεμβρίου, φιγουράρει ανάμεσα στους υποστηρικτές και η πρεσβεία του Ισραήλ, βάφοντας το Φεστιβάλ και το νησί με το αίμα δεκάδων χιλιάδων δολοφονημένων από το Ισραήλ άμαχων Παλαιστινίων στη Γάζα. Επίσης στους κριτές περιλαμβάνεται και η μεγαλύτερη ισραηλινή εταιρία παραγωγής ανιμέισον The Hive.
Καταγγέλλουμε την στήριξη και συμμετοχή στο Φεστιβάλ εκπροσώπων του δολοφονικού κράτους του Ισραήλ, την στιγμή που επιτελεί εθνοκάθαρση και γενοκτονία στη Γάζα αλλά και στη κατεχόμενη Δυτική Όχθη, με καταγεγραμμένους μέχρι χθες 40.878 δολοφονημένους άμαχους, εκ των οποίων πάνω από 17.000 παιδιά, και 94.454 τραυματίες! Ενώ υπάρχουν και πάνω από 10.000 αγνοούμενοι στα συντρίμμια.
Καλούμε την διοίκηση του Φεστιβάλ να αποσύρει άμεσα την στήριξη της πρεσβείας του Ισραήλ και να εκδιώξει από την κριτική επιτροπή τον παραγωγό και ιδρυτή της ισραηλινής εταιρίας The Hive. Είναι ντροπή για το Φεστιβάλ της Σύρου να ξεπλένει τα εγκλήματα του Ισραήλ μέσω της Τέχνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου