Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Υποχρεωτική συμμετοχή χαμηλόβαθμων στελεχών στην αποστολή σε Βοσνία – Ερζεγοβίνη

Πλέον η συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές αποστολές που παίρνουν μέρος οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι Υποχρεωτική.
Μεγάλη είναι η αγανάκτηση των χαμηλόβαθμων στελεχών για τη διαταγή που έφτασε πρόσφατα στους σχηματισμούς του Γ’ Σώματος Στρατού για αναγκαστική συμμετοχή στη στρατιωτική αποστολή της ΕΕ στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη («EUFOR Althea»).
Οι σχηματισμοί καλούνται να προτείνουν στελέχη «που πληρούν τα απαραίτητα προσόντα, ανεξάρτητα από το αν επιθυμούν τη συμμετοχή τους», για να πλαισιώσουν την ελληνική «ειρηνευτική δύναμη» στην αποστολή αυτή της ΕΕ.
Να θυμίσουμε ότι κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί όταν στέλνονταν στρατός στο Αφγανιστάν στο πλαίσιο του πολέμου κατά της τρομοκρατίας των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και υπήρχε γενικευμένο κλίμα άρνησης από τα στελέχη του Ελληνικού Στρατού.
Η κυβέρνηση της ΝΔ βιάζεται να επιβάλλει ένα Αυταρχικό καθεστώς για την επάνδρωση των αποστολών εκτός συνόρων καθώς βλέπει ότι οι αντιδράσεις αυξάνονται. 
Χαρακτηριστά ήταν τα όσα συνέβησαν με το πλήρωμα της φρεγάτας ΥΔΡΑ που καταγράφηκαν μαζικές αποχωρήσεις στρατιωτικών όταν υποχρεώθηκαν να συμμετάσχουν στην επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ της ΕΕ, αντιμετωπίζοντας τόσους κινδύνους. 
Το ελληνικό αστικό κατεστημένο επιδιώκει την όσο μεγαλύτερη και πιο πολεμική εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ επιθυμώντας αναβάθμιση του στρατηγικού του ρόλου και μερίδιο της ιμπεριαλιστικής μοιρασιάς, στην πλάτη των στρατιωτικών που θεωρεί Αναλώσιμους των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Είναι ξεκάθαρος ο ρόλος που παίζει ο Ελληνικός Στρατός που στέλνεται σε Βοσνία – Ερζεγοβίνη: «επιβολή του νόμου» όπως τον καθορίζουν τα συμφέροντα των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Τον περασμένο Ιούνιο αναχώρησε με το αρματαγωγό «Σάμος» ο Ελληνικός Λόχος Ελιγμού για την αποστολή «EUFOR Althea» από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με προορισμό το Ploce της Κροατίας. 
Από εκεί κατευθύνθηκε οδικώς και εγκαταστάθηκε στο στρατόπεδο «Butmir» της ευρωπαϊκής δύναμης στο Σαράγεβο της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, με στόχο να παραμείνει για ένα έτος.

Στην ευρωπαϊκή δύναμη EUFOR συμμετέχουν με τα στρατεύματά τους συνολικά 20 χώρες, μέλη και μη μέλη της ΕΕ. Η δύναμη βρίσκεται στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη από το 2004 και σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της, αριθμεί περίπου 600 στρατιωτικούς. 
Στόχος της είναι η «συλλογική και συνδυασμένη εκπαίδευση παράλληλα με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης», ενώ σε συνθήκες κρίσης «έχει τη δυνατότητα να φέρει γρήγορα εφεδρικές δυνάμεις από όλη την Ευρώπη για να συμπληρώσει τις δυνατότητές της».
Συγκεκριμένα, «μια Ενδιάμεση Εφεδρική Δύναμη εκτός χώρας με έδρα στην Ευρώπη μπορεί να κληθεί να αναπτυχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα για να ενισχύσει τον αριθμό των στρατευμάτων της EUFOR, σε περίπτωση απειλής για την ασφάλεια της περιοχής και τη επιβολή του νόμου»!

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί σε μαζική Άρνηση συμμετοχής στις ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων.
Απαιτούμε να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα και πολεμικά μέσα του Ελληνικού Στρατού που βρίσκονται σε αποστολές εκτός συνόρων. 
Κανένας νέος και νέα να μην καταταγούν Μισθοφόροι Στρατιώτες ΟΒΑ και ΕΠ.ΟΠ.
Κανένας μαθητής να μην δηλώσει Στρατιωτικές Σχολές.
Πρέπει όλοι να ενισχύσουμε την προσπάθεια ανάπτυξης Κινήματος Μέσα και Έξω από τον στρατό.
Η πάλη για την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή είναι άμεσα συνδεδεμένη με το Αντιπολεμικό Κίνημα για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και των Πολεμικών Εξοπλισμών, ενάντια στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Ασφάλεια θα έχουν ? η θα πάνε σαν τους άλλους για βοήθεια και θα γυρίσουν σε θέρετρα ? , επειδή το πήραν πολύ ελαφρά την αποστολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαν αποστολή αυτοκτονίας το βλέπω,χωρίς αλεξίσφαιρα οχήματα και χωρίς καλές πληροφορίες όπως και εξοπλισμό.Μην πω ειδικά για αντί drone στην περιοχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή