Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

«Ξαφνικός θάνατος» για 2 Στρατιωτικά Νοσοκομεία – Το σχέδιο

Ιωάννα Ηλιάδη - Ioanna Iliadi
Έρχεται Αρμαγεδδών στα στρατιωτικά νοσοκομεία: «Ξαφνικός θάνατος» για δυο και ιδιώτης επιχειρηματίας σε αναμονή να αναλάβει.

Το armyvoice φέρνει στο φως αποκλειστικές πληροφορίες που θα προκαλέσουν αντιδράσεις.

Το προσεχές διάστημα αναμένεται να αναρτηθεί στη δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΘΑ για τα δημόσια νοσοκομεία. Το armyvoice έχει πληροφορίες που, δυστυχώς, επιβεβαιώνουν πλήρως πολλές αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα από την ΠΟΕΣ και επιχειρήθηκε να διαψευστούν.

Για την ακρίβεια, όσα έρχονται φαίνεται ότι θα είναι ακόμα χειρότερα για τους στρατιωτικούς. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΣ ήταν πολύ καλά ενημερωμένοι και δικαίως βρίσκονταν «στα κάγκελα».

Σε μία σειρά από έγγραφά της που κυκλοφόρησαν από την αρχή του έτους οπότε και διέρρευσε έγγραφο του ΥΠΕΘΑ με τίτλο «Ανάπτυξη Οδικών Χαρτών στο πλαίσιο παρεμβάσεων του ΣΓ ΥΠΕΘΑ», η ΠΟΕΣ έκανε λόγο για «ξεκάθαρη προσπάθεια ενοποίησης», για «προδιαγεγραμμένο έγκλημα κατά των στρατιωτικών νοσοκομείων», καθώς και για «τέχνασμα μέσω του οποίου θα επιχειρηθεί αυτή η αλλαγή, όπως κι αν αυτό ονομαστεί (ενιαία Διοίκηση, ενοποίηση, δημιουργία κοινού Σώματος, ενσωμάτωση κλπ)», αποκαλύπτοντας παράλληλα πολλές λεπτομέρειες και, κυρίως εμμένοντας στην πρόθεση του ΥΠΕΘΑ να προικοδοτήσει το ΝΙΜΤΣ στο ΕΣΥ.

Μέσα σε όλα υπενθυμίζουμε ότι οι συνδικαλιστές του ΠΝ (ΕΣΠΕΕΝΠΑ) είχαν σχολιάσει «μυστική σύσκεψη» υπό το ΓΕΕΘΑ, με θέμα την ενοποίηση των στρατιωτικών νοσοκομείων που είχε διενεργηθεί την 27/3/24 και από την οποίαν απουσίαζε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΝ, την οποίαν είχαν επικροτήσει.

Σήμερα αποκαλύπτουμε ότι το σχέδιο νόμου θα εμπεριέχει μεταξύ άλλων και τα εξής:

Η ενοποίηση διαφαίνεται ότι θα γίνει σε τρία ταυτόχρονα στάδια:το πρώτο είναι η κοινή διοικητική δομή υπό το ΓΕΕΘΑ, όπως προβλέπουν οι «Οδικοί Χάρτες»,
ενώ το δεύτερο, το κοινό υγειονομικό σώμα, επίσης υπό το ΓΕΕΘΑ, που επίσης προβλέπεται στο ίδιο έγγραφο.
Φαίνεται ότι το τρίτο και κυριότερο στάδιο είναι η δημιουργία μιας νέας «χακί» Υγειονομικής Περιφέρειας, της 8ης που θα υπάρχει στην Ελλάδα, στην οποία θα προβλεφθεί να ηγείται απόστρατος, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες μας έχει ήδη επιλεγεί. Σε αυτή θα ενταχθούν τα τρία κεντρικά στρατιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας: 401 ΓΣΝΑ, ΝΝΑ και 251 ΓΝΑ, τα οποία θα ενσωματωθούν στις γενικές εφημερίες των νοσοκομείων του ΕΣΥ ακολουθώντας συγκεκριμένα άλλα (ο προγραμματισμός δείχνει Ευαγγελισμό και Σωτηρία), όμως με διαφοροποιημένο καθεστώς.

Το ΝΙΜΤΣ ενσωματώνεται οριστικά στο ΕΣΥ, πιθανότατα ως παράρτημα του Ευαγγελισμού, με τον οποίον ήδη «συνεργάζεται» εδώ και μερικά χρόνια.

Στο ΝΙΜΤΣ θα προβλέπεται να αναλαμβάνει τη Διοίκηση και πολιτικό διοικητικό στέλεχος εκτός από στρατιωτικό, όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Είναι προφανές ότι σε περίπτωση απώλειας του νοσοκομείου, οι ευθύνες του ΜΤΣ σε αυτή την περίπτωση θα είναι τεράστιες.

Το 401 ΓΣΝΑ μετατρέπεται παράλληλα με τα νέα δεδομένα στο νοσοκομείο των εν ενεργεία στρατιωτικών, ενώ το 251 ΓΝΑ μετατρέπεται σε νοσοκομείο για τους αποστράτους και τα προστατευόμενα μέλη. Εδώ, έρχεται η μεγάλη έκπληξη. Με λίγα λόγια, έρχεται διακλαδικότητα και στα νοσοκομεία και στη διοίκησή τους.
Ιδιώτης επιχειρηματίας σε αναμονή για το ΝΝΑ

Θυμίζουμε ότι η συνδικαλιστές της ΕΣΠΕΕΝΠΑ με το μόνο έγγραφο που είχαν δημοσιεύσει για το θέμα, είχαν υπενθυμίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς που διέπει το ΝΝΑ. Φαίνεται ότι ούτε αυτή η ενέργεια ήταν τυχαία και εδώ βρίσκεται η μόνο αλλαγή που έχουμε εντοπίσει στην υλοποίηση του σχεδιασμού σε σχέση με τις συνδικαλιστικές αποκαλύψεις.

Το ΝΝΑ μένει κατά το ήμισυ εκτός σχεδιασμού, για την αρχή. Με τα νέα δεδομένα που θα δημιουργηθούν και τα οποία ήδη παροουσιάζονται ως θετικά (πχ την οικονομική αυτοτέλεια κλπ), θα τεθούν συγκεκριμένες ρήτρες που θα σχετίζονται με τη βιωσιμότητά τους.

Οι ρήτρες θα έχουν δομηθεί με τέτοιον τρόπο που να οδηγήσουν το ΝΝΑ (που είναι ο κύριος στόχος) σε πλήρη στραγγαλισμό.

Στο πλαίσιο των «λύσεων» που θα υπάρχουν, θα παρέχεται η φωτογραφική δυνατότητα σε συγκεκριμένο ιδιώτη να πάρει υπό την πλήρη κατοχή του το συγκεκριμένο νοσοκομείο. Για την ώρα δεν θα αποκαλύψουμε περισσότερα για το θέμα, παρόλο που η μεθόδευση έχει ήδη ξεκινήσει και αφορά ιδιαίτερα σημαίνον πρόσωπο στον επιχειρηματικό κόσμο, το οποίο θεωρείται από τους σημαντικούς υποστηρικτές του Νίκου Δένδια.

Όπως γίνεται αντιληπτό, έρχεται Αρμαγεδδών για τους στρατιωτικούς, οι οποίοι θα βρεθούν με μείον ένα νοσοκομείο άμεσα και μείον ένα ακόμα μετά από λίγους μήνες.
Τα περιφερειακά νοσοκομεία

Επίσης, το ερώτημα περί του τι θα συμβεί με άλλα περιφερειακά στρατιωτικά νοσοκομεία ακόμα και εντός Αττικής, παραμένει αναπάντητο.

Ένα τεράστιο πλήθος δικαιούχων θα σαρδελοποιηθεί στα δύο εναπομείναντα στρατιωτικά νοσοκομεία, τα οποία θα παρουσιαστεί ότι «ενισχύονται» βαθμιαία με όσους στρατιωτικούς ιατρούς του ΝΝΑ θα έχουν απομείνει.

Όσον αφορά τις παροχές υγείας, ούτε λόγος να γίνεται. Αν σήμερα οι στρατιωτικοί βρίσκουν ραντεβού μετά από πολλούς μήνες, η κατάσταση που θα διαμορφωθεί αναμένεται να είναι εφιαλτική.

Εμείς απλώς να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι σήμερα, οι παραιτήσεις στις ΕΔ έχουν αποδείξει την πλήρη και απόλυτη αποτυχία όλων των κυβερνητικών μέτρων.

Το ερώτημα είναι, γιατί να πετύχει αυτό; Πόσο μάλλον όταν είναι ξεκάθαρο ότι θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη αποτυχία όλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου