Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Ποιος θα είναι ο επικεφαλής του «σχήματος» ενοποιημένων στρατιωτικών νοσοκομείων

Η κυβέρνηση τρέχει με απίστευτη ταχύτητα το ζήτημα ενοποίησης-διάλυσης των στρατιωτικών νοσοκομείων και δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν για την εμμονή της. Εδώ και καιρό το militaire.gr αποκάλυψε το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΘΑ που ουσιαστικά οδηγεί σε ενοποίηση των στρατιωτικών νοσοκομείων. Είχαμε δημοσιεύσει το ίδιο το σχέδιο νόμου!

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει διαρκώς τους στρατιωτικούς ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Προφανώς δεν λέει την αλήθεια και σύντομα αυτό θα αποκαλυφθεί.

Αυτό που απομένει είναι να δούμε τα βήματα ή μάλλον τα άλματα που θα κάνει η κυβέρνηση για να οδηγήσει στη διάλυση των στρατιωτικών νοσοκομείων. Το πιθανότερο όπως έχει γραφτεί είναι να προχωρήσει στην «ενοποίηση» των στρατιωτικών γιατρών ,κάτι που θα οδηγήσει σε μαζική έξοδο τους και αυτό θα απαξιώσει τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Ότι καλύτερο διαθέτουν είναι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό τους.

Ο στόχος είναι να ενταχθούν τα στρατιωτικά νοσοκομεία στο ΕΣΥ και τελικά να «ενοποιηθούν» υπό τη διοίκηση του Διευθυντή Υγειονομισκού ΓΕΕΘΑ , ο οποίος θα αποστρατευθεί και θα αναλάβει τη διοίκηση του νέου «σχήματος». Πρόκειται για τον Υποστράτηγο Δημήτριο Κασίμο, ο οποίος έχει αναλάβει όλο το εγχείρημα της ενοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου