Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Έρευνα για υπεξαίρεση 3 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της Καθολικής Εκκλησίας – Πρωταγωνιστές ιερείς και επιχειρηματίες νυχτερινών κέντρων

Έρευνα για υπεξαίρεση 3 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της Καθολικής Εκκλησίας – Πρωταγωνιστές ιερείς και επιχειρηματίες νυχτερινών κέντρων
Έχει διαταχθεί η δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων πέντε επιχειρηματιών

Ένας τυχαίος έλεγχος της Αρχής για το Ξέπλυμα μαύρου χρήματος φέρεται να οδήγησε στην αποκάλυψη ότι περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ έκαναν «φτερά» από το «ταμείο» της Καθολικής Εκκλησίας καταλήγοντας σε νυχτερινά κέντρα.

Ακολουθώντας το δρόμο του χρήματος, οι αρχές οδηγήθηκαν σε δύο πρόσωπα με θέση στην ιεραρχία της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος και ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.

Η υπόθεση βρίσκεται, ήδη, στα χέρια του εισαγγελέα όπου διαβιβάστηκε το πόρισμα της Αρχής προκειμένου να ελεγχθεί, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, το ενδεχόμενο να έχει τελεστεί το κακούργημα της υπεξαίρεσης από τους δύο ιερείς και αυτό του ξεπλύματος μαύρου χρήματος από τους επιχειρηματίες.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διαταχθεί η δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων των πέντε επιχειρηματιών που φέρονται ως αποδέκτες των μεγάλων χρηματικών ποσών.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται πριν από περίπου οκτώ χρόνια όταν, όπως διαπιστώθηκε, μεγάλα χρηματικά ποσά έφευγαν από συγκεκριμένους λογαριασμούς που χειρίζονταν οι δύο ιερείς και κατέληγαν σε άλλους των ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων με αποτέλεσμα να φαίνονται ως επενδύσεις.

Στο «μικροσκόπιο» της Αρχής μπήκαν οι «ύποπτες» κινήσεις των επίμαχων τραπεζικών λογαριασμών σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αρχή διαπίστωσε ότι είχαν υπεξαιρεθεί από τα ταμεία της Καθολικής Εκκλησίας περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ, μια αποκάλυψη που φέρεται να οδήγησε στην ταυτότητα των δυο ιερέων. Στη συνέχεια οι αρχές εντόπισαν και τους επιχειρηματίες των νυχτερινών κέντρων, που εμφανίζονται ως οι αποδέκτες των χρημάτων.

Μάλιστα, η τελευταία «ύποπτη» διαδρομή φέρεται να καταγράφεται πριν από λίγες ημέρες και αφορούσε το ποσό των 50.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου