Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Κόλαση στον Λίβανο – Πάνω από 500.000 άνθρωποι διέσχισαν τα σύνορα προς τη Συρία

Περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι από τον Λίβανο διέσχισαν τα σύνορα για να μεταβούν στη Συρία από τότε που άρχισαν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί και η χερσαία επίθεση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

«Από την 23η Σεπτεμβρίου έως την 25η Οκτωβρίου, η Γενική Ασφάλεια κατέγραψε τη διέλευση 348.237 Σύρων πολιτών και 156.505 Λιβανέζων πολιτών στο συριακό έδαφος» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η λιβανέζικη εθνική επιτροπή διαχείρισης κρίσεων.

Συγκεκριμένα για την κατάσταση στο Λίβανο υπάρχουν αναφορές για 1,2 εκατ. εκτοπισμένους, με ορισμένους να διαμένουν σε δρόμους και σε παραλίες και με περιορισμένη πρόσβαση σε βοήθεια. Έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 2.000 νεκροί με την πλειοψηφία τους να σημειώθηκε τον τελευταίο μόνο μήνα.

Απόψε ο ισραηλινός στρατός ζήτησε από τους κατοίκους δύο συνοικιών στα νότια προάστια της Βηρυτού να εκκενώσουν αμέσως την περιοχή ενόψει των νέων πληγμάτων που σκοπεύει να εξαπολύσει σε αυτήν.

Το Υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανέφερε ότι περισσότεροι από 160 διασώστες και εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας σκοτώθηκαν μέσα σε ένα χρόνο, καθώς υπήρξαν 272 τραυματίες.

Ο Υπουργός Πληροφοριών του Λιβάνου αναφέρθηκε στη δολοφονία των τριών δημοσιογράφων από το Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας τη ως «έγκλημα πολέμου».

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα πως εκτόξευσε κατευθυνόμενους πυραύλους εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών, κοντά σε δύο παραμεθόρια χωριά στο νότιο τμήμα του Λιβάνου, όπου ισραηλινά στρατεύματα κάνουν χερσαίες επιδρομές εδώ και σχεδόν έναν μήνα.

Στα περίχωρα της κοινότητας Αντάισεχ, έριξε δύο «κατευθυνόμενους πυραύλους» εναντίον μιας ομάδας Ισραηλινών στρατιωτών, κατόπιν εναντίον ενός οχήματος που έσπευσε να τους βοηθήσει.

Μια παρόμοια επίθεση στοχοθέτησε ένα άρμα μάχης κοντά στο χωριό Χούλα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου