Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Νεοναζί μαχαίρωσε αιτούντα άσυλο γιατί ήταν «καθήκον του προς την Αγγλία»


Φωτογραφία Αρχείου | ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI
Νεοναζί μαχαίρωσε αιτούντα άσυλο γιατί ήταν «καθήκον του προς την Αγγλία»
Η Ευρώπη έχει μετατραπεί σε αντιμεταναστευτική φωλιά με τις ακροδεξιές κυβερνήσεις να βρίσκουν όλο και πιο ένθερμο ακροατήριο. • Εντείνονται οι επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες. • Τελευταίο ακροδεξιό παραλήρημα είναι η περίπτωση του 32χρονου νεοναζί, υμνητή του Χίτλερ που ταξίδεψε 4,5χλμ. για να μαχαιρώσει έναν 25χρονο αιτούντα άσυλο στην Αγγλία. • Κρίθηκε ένοχος για απόπειρα δολοφονίας.

Με τις τραγικές συνέπειες του «σχεδίου Ρουάντα» του Ρίσι Σούνακ, έρχονται αντιμέτωποι χιλιάδες πρόσφυγες και κατατρεγμένοι, οι οποίοι όπου βρεθούν κι όπου σταθούν μπορούν να γίνουν «θύματα» ακροδεξιών και νεοναζί.

Τελευταίο σοβαρό περιστατικό αποτελεί το ακροδεξιό παραλήρημα του 32χρονου Κάλουμ Πάρσλοου, ο οποίος μαχαίρωσε στο στήθος τον 25χρονο Ναχόμ Χάγκος, όταν ο τελευταίος έτρωγε σε ξενοδοχείο κοντά στο Γουόρτσεστερ. Ευτυχώς, ο 25χρονος αιτών άσυλο δεν υπέκυψε στα τραύματά του, με τον νεοναζί να κρίνεται ένοχος για απόπειρα δολοφονίας.

Νεοναζί με τατουάζ την υπογραφή του Χίτλερ

Ο 32χρονος, ο οποίος είχε εμμονή με την Αρία φυλή (είχε και τατουάζ την υπογραφή του Χίτλερ), ταξίδεψε 4,5χλμ. μακριά από την πόλη του για να βρεθεί σε μια ακροδεξιά συγκέντρωση στο Γουόρτσεστερ και να μαχαιρώσει «έναν από τους μετανάστες της Μάγχης» επειδή ήταν «θυμωμένος και απογοητευμένος» με τα πλοία που διασχίζουν το νησί και μεταφέρουν μετανάστες.

Ο Πάρσλοου είχε αγοράσει ειδικά για την «περίσταση» ένα μαχαίρι για 770 λίρες στο διαδίκτυο και είχε γράψει στο «τρομοκρατικό του μανιφέστο» για το «καθήκον του προς την Αγγλία».

Το χρονικό της απόπειρας δολοφονίας

Τα όσα έκανε εκείνη τη μέρα ήταν ιδιαίτερα σχεδιασμένα, όπως αποφάνθηκε αργότερα το δικαστήριο. «Οι πράξεις του καθοδηγούνταν από μια συγκεκριμένη ιδεολογία, μια ακροδεξιά ιδεολογία, η οποία τον οδήγησε να αναγνωρίσει και να στοχοποιήσει το θύμα του με βάση την εθνικότητά του».

Ο Ν. Χάγκος έτρωγε όταν δέχτηκε την επίθεση και το κλειστό σύστημα παρακολούθησης τον έδειξε εμφανώς αιμόφυρτο, να φεύγει προς ένα χώρο στάθμευσης ενώ ο Πάρσλοου τον κυνηγούσε.

Ο Χάγκος κατάφερε να τρέξει πίσω στον κεντρικό χώρο υποδοχής, όπου ο διευθυντής του ξενοδοχείου κλείδωσε την μπροστινή πόρτα, εμποδίζοντας τον Πάρσλοου να ξαναμπεί στο κτίριο, αν και αργότερα ξαναμπήκε από άλλη πόρτα, προφανώς αναζητώντας και άλλα θύματα.

Ο διευθυντής του ξενοδοχείου και ένας οικοδόμος χρησιμοποίησαν ένα φορτηγάκι για να μεταφέρουν τον 25χρονο στο νοσοκομείο καθώς θεώρησαν ότι έχανε πολύ αίμα.

Μετά την άφιξή του στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ότι είχε ένα τραύμα μήκους 8 εκατοστών στο αριστερό του στήθος, το οποίο ευτυχώς δεν είχε διαπεράσει κανένα από τα ζωτικά του όργανα.
«Απλώς έκανα το καθήκον μου»

Ο Πάρσλοου, ο οποίος αρνήθηκε την απόπειρα δολοφονίας αλλά παραδέχθηκε τον τραυματισμό, κρίθηκε ένοχος για απόπειρα δολοφονίας την Παρασκευή, αφού οι ένορκοι συσκέφθηκαν επί τέσσερις ώρες και 18 λεπτά.

Καθώς η αστυνομία πλησίαζε, ο Πάρσλοου προσπάθησε να αναρτήσει το «έγγραφο του μανιφέστου» που έγραφε στο X, προσθέτοντας τον Τόμι Ρόμπινσον και πολιτικούς, όπως ο Ρίσι Σουνάκ, ο Νάιτζελ Φάρατζ και η Σουέλα Μπρέιβερμαν, αλλά το μήνυμα δεν στάλθηκε επειδή είχε αντιγράψει πάρα πολλούς παραλήπτες.

Στο έγγραφο, όπου διαβάστηκε στο δικαστήριο, ο 32χρονος ισχυρίστηκε ότι «απλώς έκανα το καθήκον μου απέναντι στην Αγγλία» προσπαθώντας να «εξοντώσει» το θύμα του.

Καταφέρθηκε επίσης εναντίον των «κακών εχθρών της φύσης και της Αγγλίας», τους οποίους χαρακτήρισε ως «Εβραίους, μαρξιστές και παγκοσμιοποιητές», οι οποίοι, όπως είπε, ήταν υπεύθυνοι για τη δαιμονοποίηση του χριστιανισμού, των λευκών και του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Ο εισαγγελέας Τομ Στόρει δήλωσε στη δίκη ότι η αστυνομική έρευνα στο διαμέρισμα του Πάρσλοου οδήγησε στην εύρεση ενός δεύτερου μαχαιριού, ενός τσεκουριού, ενός μεταλλικού ρόπαλου του μπέιζμπολ, ενός κόκκινου περιβραχιόνιου με σβάστικα, ενός μενταγιόν της ναζιστικής εποχής και αντιγράφων του βιβλίου του Χίτλερ «Ο Αγών μου».

Στη λεπίδα του μαχαιριού που εγκατέλειψε ο Πάρσλοου βρέθηκε αίμα που περιείχε DNA που ταυτίζεται με αυτό του 25χρονου Χάγκος.

Δεν έδειξε καμία μεταμέλεια την ώρα που άκουσε πως κρίθηκε ένοχος για απόπειρα δολοφονίας, ενώ λίγα λεπτά αργότερα δήλωσε ένοχος για αδικήματα που διαπράχθηκαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του περασμένου έτους.

Ο νεοναζί προφυλακίστηκε και αναμένεται η δίκη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου